Mousaka d'alebreginia

Recepta per
Origen: Grècia
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: **** 4/5 (2 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 700 g d'alberginies
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • 250 g de carn picada de porc
  • 250 g de carn picada de vedella
  • 150 ml de vi negre
  • 1 pot de tomĂ quet triturat de 1/2 kg
  • Farigola en pols
  • 300 ml de llet
  • 3 ous
  • Formatge ratllat
  • Oli, sal i pebre
  • Farina

8 racions

ElaboraciĂł

Talleu les albergĂ­nies a rodanxes una mica gruixudes, saleu-les i deixeu-les en un colador per treure'n l'amargor.
En un cassó comenceu a fer el sofregit, primer la ceba picada, quan sigui quasi cuita, afegir-hi l'all picat i desprès la carn, poseu-hi sal i pebre, aneu removent fins que perdi el color de cran crua, afegir-hi el tomàquet i la farigola. Quan arrenqui el bull poseu-hi el vi i deixeu-ho coure lentament durant 20 minuts.
Passeu les rodanxes d'alberginia per farina i fregiu-les. Col¡loqueu-ne una capa en una safata que pugui anar al forn i aneu intercalant capes de carn amb capes d'alberginia. S'ha d'acabar amb una capa d'alberginia..
Bateu els ous i la llet, saleu-ho i tireu la barreja per damunt de les albergĂ­nies.
Empolseu-ho amb el formatge ratllat i poseu-ho al forn durant uns 25 minuts i desprès gratineu-lo.
Se serveix en la mateixa safata.

1h


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Enllaça aquesta recepta:

1055 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!