Xuc-xuc! Salsa de tomàquet exprés
												Categoria: 
						
						 Salses
 
						Salses
						
						
						
						Tipus de plat: Salsa
						
						
						Dieta: 						vegana
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 3 tomàquets
- un trosset de porro
- 3 cullerades de nous
- 1 cullerada de vinagre de sidra de poma
- 1/2 culleradeta de fonoll mòlt
- 1 culeradeta de grans de mostassa mòlts
- 2 cullerada d'oli
- pebre mòlt
- 1 culleradeta d'orenga
 2 racions
 2 racions
Utensilis
Processador d'aliments.
Elaboració
							Sempre havia cregut que preparar una salsa de tomàquet era una cosa feixuga. Recordo la meva àvia passant-se molta estona a la cuina, tallant, sofregint: no s'acabava mai. La meva mare igual, cosa que feia que molt sovint comprés la salsa de pot perquè no tenia temps de preparar-la. Doncs un dia vaig descobrir que res d'això.
Si tens poc temps, però vols fer una salsa de tomàquet casolana,és perfectament possible!
--Agafa un processador d'aliments i posa-hi tres de tomàquets, una miqueta de porro, unes tres cullerades de nous (o altres fruits secs), una cullerada de vinagre si hi vols donar un punt més àcid. Tritura. 
--Afegeix mitja culleradeta de fonoll mòlt, una culleradeta de grans de mostassa mòlts, dues cullerades d'oli, pebre mòlt i una culleradeta d'orenga (les mesures són completament opcionals, el gust de cadascú guiarà el que s'hi vol posar i en quina quantitat). Remena.
--Posa la barreja en una cassola o paella petita a escalfar, a foc lent, amb tapa, fent xup-xup. El líquid dels tomàquets i el vinagre es van evaporant i va agafant una consistència més cremosa.
És realment rapidíssim: processar els ingredients i deixar fer xup-xup (la salsa) (o xuc-xuc! perquè és tan ràpid com un tren exprés). La nostra salsa de la fotografia ha quedat amb molt de cos, amb trossets, a nosaltres ens encanta així. Si t'agrada més fina, és tan fàcil com prémer el botó del processador uns quants segons més, fins aconseguir la textura que prefereixis.
														
 10min
  10min 
Notes
Com a idea de com menjar-te aquesta salsa, pots fer unes tires carbassó i pastanaga (amb el pelador de verdures) i ho bulls uns cinc minutets. Queden unes tallarines de colors, un plat de “pasta” vegà i sense gluten.
Aboca-hi la salsa, i pots empolsar una mica de llevat de cervesa, el sabor fermentat del qual recorda al formatge ratllat.
 Etiquetes: 
						Termomix  Fonoll  Fruits secs  Mostassa  Nous  Oli d'oliva  Orenga  Pebre  Porro  Salses  Tomàquet  Vinagre de sidra
 
						Etiquetes: 
						Termomix  Fonoll  Fruits secs  Mostassa  Nous  Oli d'oliva  Orenga  Pebre  Porro  Salses  Tomàquet  Vinagre de sidra  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4076 visites.
 4076 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Altres
 Altres Salsa
 Salsa 
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes
 Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram