Xuc-xuc! Salsa de tomàquet exprés

Ingredients

  • 3 tomàquets
  • un trosset de porro
  • 3 cullerades de nous
  • 1 cullerada de vinagre de sidra de poma
  • 1/2 culleradeta de fonoll mòlt
  • 1 culeradeta de grans de mostassa mòlts
  • 2 cullerada d'oli
  • pebre mòlt
  • 1 culleradeta d'orenga

2 racions

Utensilis

Processador d'aliments.

Elaboració

Sempre havia cregut que preparar una salsa de tomàquet era una cosa feixuga. Recordo la meva àvia passant-se molta estona a la cuina, tallant, sofregint: no s'acabava mai. La meva mare igual, cosa que feia que molt sovint comprés la salsa de pot perquè no tenia temps de preparar-la. Doncs un dia vaig descobrir que res d'això.
Si tens poc temps, però vols fer una salsa de tomàquet casolana,és perfectament possible!
--Agafa un processador d'aliments i posa-hi tres de tomàquets, una miqueta de porro, unes tres cullerades de nous (o altres fruits secs), una cullerada de vinagre si hi vols donar un punt més àcid. Tritura.
--Afegeix mitja culleradeta de fonoll mòlt, una culleradeta de grans de mostassa mòlts, dues cullerades d'oli, pebre mòlt i una culleradeta d'orenga (les mesures són completament opcionals, el gust de cadascú guiarà el que s'hi vol posar i en quina quantitat). Remena.
--Posa la barreja en una cassola o paella petita a escalfar, a foc lent, amb tapa, fent xup-xup. El líquid dels tomàquets i el vinagre es van evaporant i va agafant una consistència més cremosa.
És realment rapidíssim: processar els ingredients i deixar fer xup-xup (la salsa) (o xuc-xuc! perquè és tan ràpid com un tren exprés). La nostra salsa de la fotografia ha quedat amb molt de cos, amb trossets, a nosaltres ens encanta així. Si t'agrada més fina, és tan fàcil com prémer el botó del processador uns quants segons més, fins aconseguir la textura que prefereixis.

10min

Notes

Com a idea de com menjar-te aquesta salsa, pots fer unes tires carbassó i pastanaga (amb el pelador de verdures) i ho bulls uns cinc minutets. Queden unes tallarines de colors, un plat de “pasta” vegà i sense gluten.


Aboca-hi la salsa, i pots empolsar una mica de llevat de cervesa, el sabor fermentat del qual recorda al formatge ratllat.


Recepta de cuina de Xuc-xuc! Salsa de tomàquet exprés
Salsa xuc-xuc
per Estela Bayarri

Etiquetes:                           Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3313 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: