Menjablanc
Categoria:
Postres i dolços
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1/2 kg d'ametlla marcona.
- 1/2 kg.farina d'arròs.
- 500 g. de sucre.
- 120 g. de midó.
- Una pell de llimona.
- Un tub de canyella.
- 3 l.+ 3/4 d'aigua.
8 racions
Elaboració
Llet: es passen les ametlles per una picadora i es fan pols. Es barregen amb l'aigua i s'hi deixen 30 minuts. Amb un drap de tela es prem bé l'ametlla perquè tregui tot el suc.
A banda, es barregen el midó, la farina d'arròs i el sucre i s'hi va tirant llet d'ametlles a sobre per tal d'anar-ho desfent.
Quan s'hi ha tirat tota, es posa en una olla i s'hi afegeix la canyella i la pell de llimona.
Es treballa al foc, remenant sense parar i s'ha de fer bullir uns moments fins que el menjablanc es vol desprendre de l'olla.
S'aboca en plats o bols.
Se serveix fred.
1h
Notes
Es pot acompanyar amb bunyols o coca dolça.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1719 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.