Menjablanc

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1/2 kg d'ametlla marcona.
  • 1/2 kg.farina d'arròs.
  • 500 g. de sucre.
  • 120 g. de midó.
  • Una pell de llimona.
  • Un tub de canyella.
  • 3 l.+ 3/4 d'aigua.

8 racions

Elaboració

Llet: es passen les ametlles per una picadora i es fan pols. Es barregen amb l'aigua i s'hi deixen 30 minuts. Amb un drap de tela es prem bé l'ametlla perquè tregui tot el suc.
A banda, es barregen el midó, la farina d'arròs i el sucre i s'hi va tirant llet d'ametlles a sobre per tal d'anar-ho desfent.
Quan s'hi ha tirat tota, es posa en una olla i s'hi afegeix la canyella i la pell de llimona.
Es treballa al foc, remenant sense parar i s'ha de fer bullir uns moments fins que el menjablanc es vol desprendre de l'olla.
S'aboca en plats o bols.
Se serveix fred.

1h

Notes

Es pot acompanyar amb bunyols o coca dolça.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

829 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Francisca Domingo diu:
CONSERVACIÖ.
Dura set o vuit dies a la nevera.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: