Tall rodó rostit amb peres al vi negre
												Categoria: 
						
						 Carns
 
						Carns
						
						
						
						
						
						Típica de:  Espanya → Baix Camp
 Espanya → Baix Camp
						Dieta: 						hipocalòrica
						
						Estació:  tardor
 tardor 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- 1/2 kg. de rodó de vedella.
- 2 cebes.
- 1/2 cabeça d'alls.
- 1 fulla llorer.
- 1/2 got conyac. sal i pebre. oli d'oliva. 1 cullerada sopera de farina.
- Sal oli.
Per la picada:
- 100 g. entre ametlles i avellanes torra1 gra d'all.
- Sal.
- 8 peres blanquilles.
- 1/4 sucre.
- 1 litre vi negre amb cos.
 4 racions
 4 racions
Utensilis
Cassola
Elaboració
							Posem una cassola al foc amb oli d'oliva. Vigilem que l' oli sigui calent i hi tirem el tall de vedella salat i empebrat; i l'enrossim per tots els costats amb foc viu.Abaixem el foc i hi posem la ceba tallada a llesquetes fines, els alls i el llorer. Quan la ceba estigui ben rostida s'hi posa el conyac i a continuació es cobreix d'aigua i es deixa reduir durant 3/4 d'hora, primer a foc fort i desprès més baix. (Tot això ho fem la vigília).
 A l'endemà es treu el cordill i es talla a talls fins.
 Tots els ingredients del rostit es trituren amb la batedora, menys els alls i el llorer i ho passem pel col·lador xinès.
 En una cassola amb una mica d'oli enrossim la farina i hi posem la picada.I hi afegim la salsa del rostit i també es pot allargar amb una mica d'aigua.
 Es fa bullir una estona, i s'hi posen els talls.
Peres al vi:
 Les pelem, partim per la meitat i traiem el cor i el mànec.
 Les anirem posant en una cassola, tirant el sucre i el vi pel damunt, i ho deixem tota la nit.
 A l'endemà, es couen ben a poc i sense tapar, ja que convé no crear vapor dins la cassola cosa que faria esclatar la fruita.
														
 2h
 2h 
Notes
Es treu la vedella amb una platera ,es posa pel damunt la salsa i al voltant hi col.loquem les peres.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 7113 visites.
 7113 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 Carme Vilar Ivern
 Carme Vilar Ivern![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
  
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  Rostit
 Rostit Postres i dolços
 Postres i dolços 
  
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures

 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram