Canelons de bolets

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 capseta de pasta de canelons.

Farcit:

  • 2 cebes,250 g de rovellons,500 g de fredolics,250 g de llenega o altres, 50 g de farina ,1/4 de l. de llet, 50 cc de vi ranci, sal, pebre, oli, 25 g de mantega.

Beixamel:

  • 50 g de mantega,60 g de farina, 1 l de llet, sal,pebre,nou moscada, 50 g de formatge ratllat per gratinar.

6 racions

Utensilis

Plàtera de forn.
Batedor manual de varetes.
Cassola

Elaboració

Canelons:

Posem una cassola al foc amb aigua abundant, sal i un raig d'oli. Quan comença a bullir s'hi tiren les plaques d'una en una. Un cop cuites uns 15 minuts es posen en un recipient amb aigua freda. Quan es poden agafar amb les mans, es treuen una per una i es van col·locant a sobre de draps nets estesos en una taulell.

Farcit:

Es trinxen les cebes ben fines i es posen en una paella amb mantega i l'oli. S'ofeguen uns minuts a foc lent.
Mentre es preparen els bolets:Es renten bé per a treure'ls tota la terra i es trinxen ben petits.
S'afegeixen a la paella i se salten amb el foc viu per tal que se'ls vagi evaporant l' aigua; al mateix temps que la deixin anar.Se salen i s' empebren i s'hi afegeix la farina, i es remena tot bé.Després s'hi tira el vi, i quan ha fet el bull, s' incorpora la llet. Es cou tot amb el foc baix uns 5 minuts, remenant-ho perquè no s 'enganxi.
Ha de quedat una mica espès perquè no calgui dels canelons.Es deixa refredar totalment.
Quan és fred, es posen muntets de farcit sobre cada caneló, s' enrotllen i es col·loquen a la plàtera untada amb mantega.
Fins aquí es pot deixar tot preparat del dia abans a la nevera i tapat perquè no s' assequi.

Beixamel:

En un cassó es desfà la mantega al foc i s'hi fregeix la farina.S'hi afegeix la llet calenta, sal, pebre i nou moscada.
Es remena amb el batedor manual de varetes per desfer els grumolls.Quan ha bullit uns 7 o 8 minuts a foc lent sense deixar de remenar es treu del foc i es cobreixen els canelons.Es posen per sobre uns dauets de mantega, formatge rallat i es gratinen.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

17569 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Fina africa diu:
Hola M. Francisca, conec molt bé la teva cuina i et felicito. També agraeixo la teva generositat en dir com has treballat a la cuina del Centre.
Una abraçada des del Priorat!

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: