Pasteis de bacalhao (croquetes de bacallà)

Ingredients

  • 300 g bacallà dessalat
  • 300 g patates para bullir
  • 2 ous
  • 1 ceba mitjana picada molt fina
  • 1 gra d’all
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva

20 racions

Elaboració

Rentar be les patates i coure-les senceres amb la pell. Aproximadament uns 30 minuts depenent de la mida de la patata. Per comprovar que estan fetes, punxar amb un escuradents.
Mentre tant, posar una olla petita amb aigua al foc. Quan arranqui el bull, introduir el bacallà i coure’l a foc suau durant 10 minuts.
Colar el bacallà i deixar templar per poder retirar les pells i les espines sense cremar-se. Amb els dits esqueixar el bacallà deixant-ho en un escorredor per que perdi tota l’aigua.
Quan les patates estiguin cuites, escórrer-les i treure la pell. Posar les en un bol i aixafar-les fins aconseguir un puré.
Pelar la ceba i el gra d’all i picar tot molt fi. Posar a escalfar una paella amb una mica d’oli i ofegar la ceba amb l’all, amb una punteta de sal, fins que estigui ben tobeta.
Escórrer la ceba pe eliminar l’oli sobrant i posar-la en un bol. Afegir el bacallà esmicolat i picar-ho tot junt fins aconseguir una massa. Incorporar aquesta barreja al puré de patates. Afegir una mica de pebre, els ous batuts com si fos per truita i julivert picat al gust. Barrejar tot be fins tenir una massa homogènia. Provar la massa i rectificar de sal si fos necessari.
Amb la ajuda de 2 culleres mullades en oli, anant donant-l’hi forma de croquetes allargades. Fregir directament en oli calent, no molts a la vegada. Quan estiguin dauradets per tots cantons, treure’ls del oli amb una escumadora i deixar escórrer sobre paper absorbent para retirar el excés de greix.
Servir acompanyat d’una amanida verda o de tomàquet.
Bon profit!

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3407 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Mayte, et voldria felicitar pel premi que vares obtenir al VI Dia cuina a Manlleu, amb la recepta
" Tàrtar de tomàquet i llonganissa", i et voldria demanar un favor, perquè no la penges a receptes.cat, i així en podrem gaudir tots plegats, no et sembla?.
Rep la meva felicitació, i una abraçada.
Quim Lleonart.
Mayte Deza diu:
Moltísimes gràcies Quim :-) La penjaré aquest cap de setmana :-)
Una abraçada per tu tambè

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: