Amanida de bacallà i taronja
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Estació: hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 300 gr de bacallà dessalat i escaixat
- 200 gr de mongetes cuites
- 1 taronja
- 2 cebes tendres
- 50 gr de salmó fumat
- 50 gr de olives negres tipus aragón o mortes
- Oli verge de oliva extra
- Vinagre de poma
- Para el aliño de iogurt i safrà
- Una cullerada de suc de llimona
- 125 gr de iogurt
- Oli d’oliva verge extra
- Brins de safrà
- Sal - pebre blanca
4 racions
Elaboració
Dessalar el bacallà i escaixar-lo grosserament Escórrer bé i posar en un bol.
Picar les ceba tendres a quadradets ben petits. Afegir al bacallà. Incorporar també el salmó fumat talladet petit i les olives. Barrejar tot molt bé amb l’ajuda d’una espàtula de silicona.
Afegir les mongetes i amanir amb una vinagreta feta amb 3 cullerades de oli d’oliva verge extra, 2 de vinagre de poma, sal i pebre al gust.
Amanir la preparació, tapar el bol amb film i deixar reposar un parell d’hores a la nevera.
A l’hora de servir, pelar la taronja a pell i tallar-la en trossets. Afegir a l’amanida i acabar amb un amaniment de iogurt al safrà.
Como fer l’amaniment de iogurt al safrà: en un bol petit esprémer mitja llimona, afegir-l’hi els brins de safrà, una cullerada d’oli, sal i pebre blanca al gust. Batre amb unes barnilles petites fins emulsionar.
30min

Etiquetes:
Amanida Bacallà
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2414 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara mateix la miro! Gràcies Quim
Moltes gràcies Quim! Si la fas ja em diràs que tal ha sortit :-) i si tens alguna pregunta no dubtis en contactar-me. Salut!
Moltísimes gràcies Quim :-) La penjaré aquest cap de setmana :-) Una abraçada per tu tambè