Amanida de bacallà i taronja

Ingredients

  • 300 gr de bacallà dessalat i escaixat
  • 200 gr de mongetes cuites
  • 1 taronja
  • 2 cebes tendres
  • 50 gr de salmó fumat
  • 50 gr de olives negres tipus aragón o mortes
  • Oli verge de oliva extra
  • Vinagre de poma
  • Para el aliño de iogurt i safrà
  • Una cullerada de suc de llimona
  • 125 gr de iogurt
  • Oli d’oliva verge extra
  • Brins de safrà
  • Sal - pebre blanca

4 racions

Elaboració

Dessalar el bacallà i escaixar-lo grosserament Escórrer bé i posar en un bol.
Picar les ceba tendres a quadradets ben petits. Afegir al bacallà. Incorporar també el salmó fumat talladet petit i les olives. Barrejar tot molt bé amb l’ajuda d’una espàtula de silicona.
Afegir les mongetes i amanir amb una vinagreta feta amb 3 cullerades de oli d’oliva verge extra, 2 de vinagre de poma, sal i pebre al gust.
Amanir la preparació, tapar el bol amb film i deixar reposar un parell d’hores a la nevera.
A l’hora de servir, pelar la taronja a pell i tallar-la en trossets. Afegir a l’amanida i acabar amb un amaniment de iogurt al safrà.
Como fer l’amaniment de iogurt al safrà: en un bol petit esprémer mitja llimona, afegir-l’hi els brins de safrà, una cullerada d’oli, sal i pebre blanca al gust. Batre amb unes barnilles petites fins emulsionar.

30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

886 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!