Cigrons Estofats
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera
tardor
hivern
Ingredients
- 400 gr de cigrons
- 1 xoriço per guisar picant
- 1 os de pernil
- 1 tros de pernil
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 1 fulla de llorer
- Bicarbonat
- Sal - oli d’oliva - aigua mineral
4 racions
Elaboració
Deixar els cigrons en remull la nit anterior (al menys 8 hores) amb una culleradeta de bicarbonat. Escórrer i reservar.
Pelar i picar la ceba molt fina. Pelar las pastanagues i tallar en rodelles no molt gruixudes.
Posar un rajolí d’oli d’oliva en una cassola de fons ample i escalfar a foc mig. Incorporar la ceba picada i la pastanaga així com la fulla de llorer i sofregir lentament.
Afegir a la cassola, el xoriço (punxat amb una forquilla per que vagi deixant anar tot al seu sabor), el os de pernil i el pernil. Marejar tot el conjunt per que s'impregnin tots els sabors. Cobrir amb aigua mineral.
Quan arrenqui el bull, incorporar els cigrons. Coure durant 1 hora i mitja, a foc mig la primera mitja hora i a foc lent la següent hora.
Es important que els cigrons estiguin sempre coberts d’aigua. Si fes falta afegir més aigua durant la cocció aquesta ha de ser calenta.
Provar i afegir sal si es necessari.
2h

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1396 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara mateix la miro! Gràcies Quim
Moltes gràcies Quim! Si la fas ja em diràs que tal ha sortit :-) i si tens alguna pregunta no dubtis en contactar-me. Salut!
Moltísimes gràcies Quim :-) La penjaré aquest cap de setmana :-) Una abraçada per tu tambè