Cigrons Estofats

Ingredients

  • 400 gr de cigrons
  • 1 xoriço per guisar picant
  • 1 os de pernil
  • 1 tros de pernil
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba
  • 1 fulla de llorer
  • Bicarbonat
  • Sal - oli d’oliva - aigua mineral

4 racions

Elaboració

Deixar els cigrons en remull la nit anterior (al menys 8 hores) amb una culleradeta de bicarbonat. Escórrer i reservar.
Pelar i picar la ceba molt fina. Pelar las pastanagues i tallar en rodelles no molt gruixudes.
Posar un rajolí d’oli d’oliva en una cassola de fons ample i escalfar a foc mig. Incorporar la ceba picada i la pastanaga així com la fulla de llorer i sofregir lentament.
Afegir a la cassola, el xoriço (punxat amb una forquilla per que vagi deixant anar tot al seu sabor), el os de pernil i el pernil. Marejar tot el conjunt per que s'impregnin tots els sabors. Cobrir amb aigua mineral.
Quan arrenqui el bull, incorporar els cigrons. Coure durant 1 hora i mitja, a foc mig la primera mitja hora i a foc lent la següent hora.
Es important que els cigrons estiguin sempre coberts d’aigua. Si fes falta afegir més aigua durant la cocció aquesta ha de ser calenta.
Provar i afegir sal si es necessari.

2h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

664 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!