Peus de porc ofegats a la catalana

Categoria:
Tipus de plat:
Dificultat: Mitjana

Valoració: ***** 5/5 (2 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 4 peus de porc
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 gra d’all
  • 1 ceba gran
  • 1 farcellet de herbes aromàtiques (farigola, romaní, llorer, julivert)
  • 20 gr de farina
  • 10 gr de pebre vermell dolc
  • 5 gr de canyella en pols
  • 1 gotet de brandi
  • 1 gotet de moscatell
  • 50 gr de panses de Corint
  • 12 prunes seques
  • 25 gr de pinyons
  • Picada catalana (safrà, avellanes, 1 galeta, julivert i aigua)
  • Aigua mineral
  • Sal - pebre - oli de oliva

4 racions

Elaboració

Si prefereixes bullir tu els peus, posar-los en una olla amb aigua, sal, uns grans de pebre, una fulleta de llorer, un porro i una pastanaga (tallar la verdura en trossos grans) i deixar-los bullir unes 3 hores. Una vegada cuits, seguir amb la recepta de la salsa.
Posar las panses i las prunes en un bol i macerar amb el brandi i el moscatell.
Pelar i picar molt fina la ceba. Pelar els tomàquets, treure’ls-hi les llavors i tallar en trossets petits.
Posar a escalfar una cassola, preferiblement de fang, amb una mica d’oli d’oliva. Posar el all pelat però sencer i sofregir-ho. Quan estigui dauradet, retirar el all i reservar-lo. Afegir la ceba i una miqueta de sal i sofregir a foc molt lent per que quedi quasi caramel·litzada. Afegir el tomàquet junt amb el farcellet d’herbes i una miqueta de pebre. Deixar sofregir uns 10 - 15 minuts, sempre a foc mig i remenant de forma freqüent. Ha de quedar ben confitat i concentrat.
Mentrestant, barrejar la farina amb el pebre vermell i la canyella amb uns 750 ml de aigua. Batre be per que no quedin grumolls.
Colar las panses i incorporar el líquid sobrant al sofregit. Afegir en aquest punt la barreja de farina i remoure tot el conjunt per que es juntin be els sabors.
Afegir els peus cuits, les panses, les prunes i els pinyons i coure tot junt uns 30 minuts.
Picar en un morter al all sofregit amb unes 10 avellanes, uns brins de safrà, una galeta i unes fulles de julivert picat. Deixatar amb una miqueta d’aigua.
A mitja cocció, afegir aquesta picada i deixar a foc mig 15 minuts més. Si la salsa espessa massa, afegir una mica de aigua calenta. Provar de sal i rectificar si es necessari.

45min

Notes

El temps d'elaboració que poso es només el de fer la salsa per que compro els peus ja bullits (m'estalvio 3 hores de foc :-)) . I una recomanació: cuinar el plat un dia abans de menjar-ho. Guanya en sabor


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

965 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!