
Bavaroise de llima - llimona i xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Flam
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 iogurt grec
- 1 llimona
- 1 llima
- 5 fulls de gelatina
- 450 ml de nata para muntar
- 40 gr de sucre
- 100 gr de xocolata negra 60% cacau
- 1 planxa de pa de pessic
6 racions
Utensilis
Motllos per emplatar
Elaboració
Retallar la planxa de pa de pessic en 6 rodones del diàmetre dels motllos d’emplatar que es vagin a utilitzar. Folrar els motllos amb acetat i posar-los sobre una safata.
Rentar la llimona i la llima. Pelar-los amb un pela-patates amb compte de que no quedi res de blanc. Tallar la meitat en tires fines i l’altre meitat posar-les junt amb 200 ml de nata i el sucre en un cassó petit. Portar-lo a ebullició i quan arrenqui el bull, retirar el cassó del foc, tapar-lo i deixar infusionar 10 minuts.
Entretant, posar en remull, en aigua freda, 3 fulls de gelatina.
Colar la nata i afegir els fulls de gelatina ben escorregudes. Dissoldre be. Deixar refredar del tot i afegir el iogurt. Barrejar be i vesar la crema en els motllos. Deixar en el congelador al menys una hora.
Posar las tires del llimona i la llima reservades en un potet amb una mica d’aigua i deixar coure uns 10 minuts. Colar i reservar.
Hidratar els 2 fulls de gelatina restants.
Posar la xocolata trossejada en un bol. Escalfar la nata sense que arribi a bullir i incorporar-la al bol amb la xocolata. Deixar un parell de minuts i amb la ajuda de unes barnilles, desfer completament la xocolata. Incorporar la gelatina escorreguda. Remoure para que es dissolgui completament i deixar refredar.
Vesar la crema de xocolata en els motllos, per sobre de la de llima i reservar en la nevera al menys 4 hores per que qualli.
Desemmotllar amb compte i posar la bavaroise sobre els discos de pa de pessic. Decorar amb la pell de llima reservada o fruits vermells (groselles, mores ...).
Notes
També queda molt be fer aquestes postres en un gotet. Estalvia el enrenou dels motllos i la feina de desemmotllar ☺ Si ho feu amb format gotet el pa de pessic no fa falta.

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1098 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara mateix la miro! Gràcies Quim
Moltes gràcies Quim! Si la fas ja em diràs que tal ha sortit :-) i si tens alguna pregunta no dubtis en contactar-me. Salut!
Moltísimes gràcies Quim :-) La penjaré aquest cap de setmana :-) Una abraçada per tu tambè