Receptes.cat

      La web amb més receptes de cuina en català del món

  •  Inici
  •  Cerca
  •  Fòrum
  •  Ajuda
  •  Entrar
  •  Registra't
  •  Recuperar contrasenya
  • Amanides i entrants
  • Sopes i cremes
  • Arrossos i pastes
  • Llegums i verdures
  • Carns
  • Peixos i mariscos
  • Ous i làctics
  • Postres i dolços
  • Salses
  • Begudes
  • Altres

Últimes receptes

  • Arròs a la cassola amb espàrrecs, bolets i cargols
  • Amanida d'escarola amb bacallà fumat, tomàquets xerris i formatge Idiazabal, amb vinagreta d'anxoves
  • Bunyols de bròquil a l'andalusa
  • Salmorejo a l'estil d'Arenys de MuntSalmorejo a l'estil d'Arenys de Munt
  • Blanquetes de gall dindi estofades al cava, amb fruits secs
  • Espaguetis a la crema de fuagràs amb fredolics
  • Llobarro a la papillota
  • Amanida russaAmanida russa
  • Bacallà al romesco amb bròquil i mongetes del ganxet
  • Bacallà gratinat amb brandada, sobre llit de patates panadera

Etiquetes

  • A provar
  • Alt Empordà
  • Amanida
  • Amanides
  • Amanides d'hivern
  • Amanides de primavera
  • Amanides de tardor
  • Aperitiu
  • Aperitius
  • Arròs
  • Avellanes DOReus
  • Bacallà
  • Bolets
  • Canelons
  • Carabassa
  • Carbassa
  • Cargols
  • Carn
  • Carns
  • Carpaccio
  • Carxofes
  • Ceba
  • Cena fácil
  • Cigrons
  • Cister
  • Conill
  • Crema
  • Cremes
  • Cuina amb xixorrites
  • Cuina d'hivern
  • Cuina de primavera
  • Cuina de Quaresma
  • Cuina de tardor
  • Cuina de tardor-hivern
  • Cuina dels potatges
  • Cuina marinera
  • Cuina per les festes
  • Dolç
  • Dolços
  • Entrants
  • Esmorzars de forquilla
  • Estiu
  • Fàcil
  • Farina
  • Fideus
  • Formatges
  • França
  • Fruita
  • Galetes
  • Gelat
  • Italia
  • Ivorra
  • L'enigmàtic món de les salses
  • La cuina d'hivern
  • La cuina de l'espardenya
  • La cuina de la graella
  • La cuina de la pasta
  • La cuina de les coques
  • La cuina de les cremes calentes
  • La cuina de les cremes fredes
  • La cuina de les guarnicions
  • La cuina de les manetes de porc
  • La cuina de les paupiets de llenguado
  • La cuina de les petxines de pelegrí
  • La cuina de les postres
  • La cuina de les sopes
  • La cuina de les truites
  • La cuina del calçot
  • La cuina del fuagràs
  • La cuina del magret d'ànec
  • La cuina del Wok
  • La cuina dels aperitius
  • La cuina dels arrebossats
  • La cuina dels arrossos
  • La cuina dels bolets
  • La cuina dels bunyols
  • La cuina dels estofats
  • La cuina dels gratinats
  • La cuina dels ous remenats
  • La cuina dels platillos
  • La cuina dels popets
  • La cuina dels potatges
  • La cuina dels rostits
  • La meva cuina amb conill
  • La meva cuina del bacallà
  • La meva cuina del conill
  • La Segarra
  • Lenigmàtic món de les salses
  • Llegums
  • Mantegues compostes
  • Marisc
  • Marisc i crustacis
  • Molt Bona
  • Musclos
  • Nadal
  • Ou
  • Ous
  • Paella
  • Pasta
  • Pasta de full
  • Pastis
  • Patata
  • Patates
  • Peix
  • Pollastre
  • Postre
  • Postres
  • Quaresma
  • Receptes del delta de l'ebre
  • Salses
  • Suquets
  • Tardor
  • Truita
  • Truites
  • Verdura
  • Verdures
  • Xocolata

  • Comparteix:
  • Google+
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Correu-e
  • WhatsApp

Tàrtar de Tomàquet i Llonganissa

Aquesta recepta agrada a 2 persones:

  • Fernanda Bausili
  • Quim Lleonart

Categoria: Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Estació: estiu  
Dificultat: Fàcil

Valoració: **** 4/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • Una planxa de massa de full
  • 1/2 culleradeta de orenga
  • 6 tomàquets pera ben madurs
  • 100 gr de llonganissa (de la bona)
  • 1 culleradeta de mostaza de Dijon
  • 2 cullerada de oli de oliva extra verge varietat arbequina
  • 1 cullerada de salsa Perrins
  • 1 culleradeta de melmelada de tomàquet
  • 1 culleradeta de salsa de umeboshi
  • Fulles de julivert
  • Sal - pebre blanc

4 racions

Utensilis

Un ganivet ben esmolat

Elaboració

Posar una olla amb aigua a bullir.
Rentar els tomàquets i fer un tall en creu a la base. Cuando arranqui a bullir l’aigua, tirar els tomàquets i escaldar-los durant uns 10 - 15 segons. Retirar-los immediatament amb una escumadora i submergir-los en un bol amb aigua i gel.
Treure’ls i eixugar-los amb paper de cuina.
Pelar i treure les llavors dels tomàquets. Posar-los a escorre per separar la polpa del suc. Filetejar els tomàquets i picar la polpa en daus petits (procurant que no es converteixi en un puré així que es imprescindible tenir a mà un bon ganivet ben esmolat). Tornar a deixar reposar sobre un colador per que perdi l’excés d’aigua.
Preparar l’adob. Posar en un pot tots els ingredients - menys la sal - i agitar como si fos una coctelera. Provar i rectificar de sabors i de sal (si fos necessari ja que tant la salsa de soja como la de umeboshi como la Perrins son bastant salades) al gust.
Posar el tomàquet en un bol i afegir l’adob, remenant suaument per no triturar els daus. A continuació deixar escórrer en un colador durant una hora. Reservar tapat amb film a la nevera.
Mentrestant fer la base del tàrtar. Estendre la planxa de massa de full amb el corró lleugerament enfarinat. Empolvorar-la amb l’orenga i tornar a passar el corró.
Amb un talla-pastes rodó marcar la planxa sense acabar de tallar del tot. Posar un full de paper de forn sobre una safata per el forn, col·locar la planxa de massa de full a sobre. Tapar amb un altre full de paper de forn i deixar a la nevera mentre s’escalfa el forn a 180º.
A la hora de ficar la pasta fullada en el forn, posar un altra safata a sobre del paper de forn per que faci de pes i no deixi pujar la massa. Fornejar aproximadament 20 minuts.
Retirar del forn, treure la safata superior i el paper i amb compte traslladar les rodones - que habrán quedat soltes a una reixeta per que es refredin.

Muntatge:

Picar una mica de julivert molt fi i afegir al tomàquet.
Pelar la llonganissa (reservant una mica per la decoració) i tallar-la en taquets petits i barrejar molt suaument amb el tomàquet i el julivert.
Amb una cullereta posar una petita pila d’aquesta barreja a sobre de cada rodoneta de massa de full. Posar a sobre una rodanxeta de llonganissa tallada lo mes fina possible i servir.

Notes

L’adob no deixa de ser una vinagreta així que podeu canviar els ingredients per els que més us agradin (o que tingueu a casa)

Per Mayte Deza


Recepta de cuina de Tàrtar de Tomàquet i Llonganissa

per Mayte Deza

Etiquetes: Ningú ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Receptes › Amanides i plats freds › Amanida › Tàrtar de Tomàquet i Llonganissa

Enllaça aquesta recepta: https://www.receptes.cat/recepta11181/tartar_de_tomaquet_i_llonganissa

803 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



[Send]
Enviar
[Print]
Imprimir
[Comment]
Comentar
[correct]
Suggerir una correcció

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Mayte, et felicito per aquesta recepta tant original, no hem sorprèn que guanyessis el premi.
Rep una abraçada.
Quim Lleonart.
Mayte Deza diu:
Moltes gràcies Quim! Si la fas ja em diràs que tal ha sortit :-) i si tens alguna pregunta no dubtis en contactar-me.
Salut!

També et poden interesar les receptes:

  • Truita amb tomàquet fresc
    Altres
    20 min.
  • Tartar de salmó
    Peixos i mariscos
    30 min.
  • Ous farcits amb salsa de tomaquet
    Altres
    45 min.
  • Albergínia amb tomàquet i mozzarella
    Llegums i verdures
    60 min.
  • Tomàquets fregits
    Altres
    60 min.
  • Llom amb tomàquet i formatge
    Carns
    15 min.
  • Camembert fregit amb melmelada de tomàquet
    Altres
    30 min.
  • Conserva de tomàquet fregit
    Llegums i verdures
    30 min.
  • Mil fulls de mousse de cabrales i tomàquet
    Altres
    30 min.
  • Musclos amb picada de pebrot i tomàquet
    Peixos i mariscos
    Tapes
    45 min.
  • Sorbet d'alvocat amb carpaccio de tomàquet groc
    Postres i dolços
    Gelat
  • Puré de patata, amb arengada fregida, i tomàquet al forn
    Llegums i verdures
    Estofat
    40 min.
  • Salsa Tàrtara
    Salses
    Salsa
    30 min.
  • Sofregit de tomàquet
    Salses
    Salsa
    90 min.
  • Bacallà fregit amb fesols de Santa Pau i tomàquet al forn amb formatge
    Peixos i mariscos
    40 min.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!


Mayte Deza
Barcelona
M'agrada menjar, m'agrada cuinar, m'agrada descobrir, m'agrada compartir el que faig al meu blog www.lafondadeza.com :-)

18 receptes

0 aportacions al fòrum

1 seguidors

Segueix a 0 Xefs

No segueix ningú.

Últimes receptes

  • Muffins (magdalenes) de taronja i vainilla
  • Peus de porc ofegats a la catalana
  • Flam d'ou i vainilla
  • Quallada de xocolata picant
  • Carpaccio de carbassó amb dauets de tomàquet i roquefort
  • Crema de carbassó i gorgonzola
  • Turró de xocolata amb avellanes i taronja
  • Estofat de bou amb ceps i oporto
  • Tàrtar de Tomàquet i Llonganissa
  • Pasteis de bacalhao (croquetes de bacallà)

Veure totes les receptes

Mayte Deza RSS feed.

Últims comentaris

  • Tàrtar de Tomàquet i Llonganissa
    Moltes gràcies Quim! Si la fas ja em diràs que tal ha sortit :-) i si tens alguna pregunta no dubtis en contactar-me. Salut!
  • Pasteis de bacalhao (croquetes de bacallà)
    Moltísimes gràcies Quim :-) La penjaré aquest cap de setmana :-) Una abraçada per tu tambè

Les seves millors receptes

  • Carquinyolis d'avellanes i figues *****
  • Pasteis de bacalhao (croquetes de bacallà) ****
  • Turró de xocolata amb avellanes i taronja ****
  • Estofat de bou amb ceps i oporto ****
  • Peus de porc ofegats a la catalana ****

This site hosted on a Green Web Hosting

RSS     Versió per a mòbil     Contacta    
Llicència Creative Commons (CC) Receptes.cat   |   Condicions d'ús