Tàrtar de tomàquet i llonganissa

El millor moment per fer aquesta recepta es l’estiu quan els tomàquets estan de temporada i plens de sabors.

Ingredients

  • Una planxa de massa de full
  • 1/2 culleradeta de orenga
  • 6 tomàquets pera ben madurs
  • 100 gr de llonganissa (de la bona)
  • 1 culleradeta de mostaza de Dijon
  • 2 cullerada de oli de oliva extra verge varietat arbequina
  • 1 cullerada de salsa Perrins
  • 1 culleradeta de melmelada de tomàquet
  • 1 culleradeta de salsa de umeboshi
  • Fulles de julivert
  • Sal - pebre blanc

4 racions

Elaboració

Posar una olla amb aigua a bullir.
Rentar els tomàquets i fer un tall en creu a la base. Cuando arranqui a bullir l’aigua, tirar els tomàquets i escaldar-los durant uns 10 - 15 segons. Retirar-los immediatament amb una escumadora i submergir-los en un bol amb aigua i gel.
Treure’ls i eixugar-los amb paper de cuina.
Pelar i treure les llavors dels tomàquets. Posar-los a escorre per separar la polpa del suc. Filetejar els tomàquets i picar la polpa en daus petits (procurant que no es converteixi en un puré així que es imprescindible tenir a mà un bon ganivet ben esmolat). Tornar a deixar reposar sobre un colador per que perdi l’excés d’aigua.
Preparar l’adob. Posar en un pot tots els ingredients - menys la sal - i agitar como si fos una coctelera. Provar i rectificar de sabors i de sal (si fos necessari ja que tant la salsa de soja como la de umeboshi como la Perrins son bastant salades) al gust.
Posar el tomàquet en un bol i afegir l’adob, remenant suaument per no triturar els daus. A continuació deixar escórrer en un colador durant una hora. Reservar tapat amb film a la nevera.
Mentrestant fer la base del tàrtar. Estendre la planxa de massa de full amb el corró lleugerament enfarinat. Empolvorar-la amb l’orenga i tornar a passar el corró.
Amb un talla-pastes rodó marcar la planxa sense acabar de tallar del tot. Posar un full de paper de forn sobre una safata per el forn, col·locar la planxa de massa de full a sobre. Tapar amb un altre full de paper de forn i deixar a la nevera mentre s’escalfa el forn a 180º.
A la hora de ficar la pasta fullada en el forn, posar un altra safata a sobre del paper de forn per que faci de pes i no deixi pujar la massa. Fornejar aproximadament 20 minuts.
Retirar del forn, treure la safata superior i el paper i amb compte traslladar les rodones - que habrán quedat soltes a una reixeta per que es refredin.

Muntatge:

Picar una mica de julivert molt fi i afegir al tomàquet.
Pelar la llonganissa (reservant una mica per la decoració) i tallar-la en taquets petits i barrejar molt suaument amb el tomàquet i el julivert.
Amb una cullereta posar una petita pila d’aquesta barreja a sobre de cada rodoneta de massa de full. Posar a sobre una rodanxeta de llonganissa tallada lo mes fina possible i servir.

Notes

L’adob no deixa de ser una vinagreta així que podeu canviar els ingredients per els que més us agradin (o que tingueu a casa)


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3219 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Mayte, et felicito per aquesta recepta tant original, no hem sorprèn que guanyessis el premi.
Rep una abraçada.
Quim Lleonart.
Mayte Deza diu:
Moltes gràcies Quim! Si la fas ja em diràs que tal ha sortit :-) i si tens alguna pregunta no dubtis en contactar-me.
Salut!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: