Brou de peus de porc bullits

Cuina 101. Les bases de la cuina catalana. A partir d'unir elaboracions d'aquestes bases se'n podrà fer qualsevol elaboració icònica d'aquesta, la nostra, gastronomia.

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 u peus de porc
  • 1 u fulla de llorer
  • 1 u ceba
  • 1 u pastanaga
  • 1,5 l d’aigua
  • 1 u tomàquet madur
  • 25 ml oli d'oliva
  • X sal
  • X epbre negre
  • 3g romaní
  • 3g farigola

Elaboració

1) Talla les verdures a mida bresa.
2) Posa-les en una olla amb l'oli totes les verdures i coure durant uns 15 minuts a foc viu
3) Crema tots els possibles pèls que hi hagi en el peu en el fogó
4) Agrega els peus de porc, l'aigua (freda) i les espècies a l'olla
5) Coure durant dues hores a foc baix (retirar la bromera que s'hi forma a la superfície)
6) Deixar reposar mitja hora més
7) Colar i reservar

3h

Notes

Pot fer-se l'elaboració sense cap mena de verdura només amb peus de porc o agregant més vegetals. Amb les verdures post-cocció poden triturar-se per fer un puré per acompanyar alguna carn o llegum. Pot fer-se a l'olla pressió escurçant el temps d'elaboració a la meitat.

És una elaboració on l'únic greix present és l'oli de coure les verdures. A part d'això la resta de components són o vegetals o gelatina.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2079 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

3 comentaris:

Victòria Veslo diu:
Aquest brou amb que el podem fer servir ?
Quim Lleonart diu:
Amiga Victoria, aquest brou es pot fer servir com qualsevol brou de carn o un brou d'au, amb l'aventatge que és més gelatinos.
Espero haverte ajudat. Quim Lleonart.
Oscar Carbonell diu:
Ja ho han respost, però en el meu cas ho faig servir en dues elaboracions:

1- com a líquid on servir llegums amb carn de porc. Queda molt més untuós, dens i amb gust.

2- com un brou que pel que fa a greix en té molt poc mentre que té un alt nivell de gelatina que va molt bé per a articulacions

Afegir comentari
 

Receptes destacades de desembre:

Canapès de pernil amb kiwi
Canapès de pernil amb kiwi
Amanides i plats freds
Caldo de Nadal
Caldo de Nadal
Sopes i cremes
Galetes de Nadal
Galetes de Nadal
Postres i dolços Galetes
Tarta San Marcos
Tarta San Marcos
Postres i dolços

Veure receptes de desembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: