Coulants de xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 250 gr. de xocolata negra per a postres
- 50 gr. de mantega
- 50 gr. de sucre
- 30 gr. de farina
- 6 clares d'ou
- 2 rovells
- Per farcir
- 1 barra de xocolata a la pedra
12 racions
Utensilis
Cal tenir motlles de flam de metall o dels que venen individuals d'alumini d'usar i llençar
Elaboració
Això és pastisseria: així que cal pesar bé tots els ingredients
Separareu les clares dels rovells.
En un bol apte per al microones poseu la xocolata trencada a bocins.
Hi afegiu la mantega en dos o tres trossos i ho poseu al microones 30 segons.
Remeneu i 30 segons més al microones.
I així fins que la xocolata estigui desfeta: a poc a poc, 30 segons i remenar, etc.
En un altre bol munteu les clares a punt de neu amb la batedora de varetes.
A mitja feina hi podeu tirar el sucre i continuar batent.
Tireu sobre la xocolata la meitat de les clares i barregeu a poc a poc i amb moviments de dalt a baix.
Hi afegiu la farina i la resta de clares: a poc a poc i amb moviments de dalt a baix.
Unteu els motlles amb mantega i espolseu-hi farina.
Ompliu cada motlle (una quarta part).
Poseu-hi un bocí de xocolata a la pedra: jo parteixo cada presa per la meitat.
Acabeu d'omplir el motlle amb més crema de xocolata
Cal que sobri 1 cm. fins a dalt del motlle.
Poseu els motlles al congelador: com a mínim un parell d'hores perquè estigui ben dur. Si els tapeu amb una bossa de congelar no agafaran olor.
Escalfeu el forn a 220ºC amb l'escalfor de de baix i poseu els motlles directament del congelador al forn: uns 10 o 15 minuts.
Sí, sí, directament: congelats i tot.
Veureu que la massa puja, i quan es comença a esquerdar la crosta de sobre: ja està.
Desemmotlleu-ho i serviu-ho: es pot prendre tebi, si es vol, amb una mica de nata o gelat.
30min
Notes
Els rovells que us sobrin els podeu posar en un puré de patates o una crema de verdures.
Si no teniu xocolata a la pedra, poseu-hi un trosset de xocolata negra normal: 1x2 cm. I si és molt prima, dos trossets, un a sobre de l'altre.
Adaptat de una recepta de la Mireia Carbó
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2059 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.