Coulants de xocolata

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 250 gr. de xocolata negra per a postres
  • 50 gr. de mantega
  • 50 gr. de sucre
  • 30 gr. de farina
  • 6 clares d'ou
  • 2 rovells
  • Per farcir
  • 1 barra de xocolata a la pedra

12 racions

Utensilis

Cal tenir motlles de flam de metall o dels que venen individuals d'alumini d'usar i llençar

Elaboració

Això és pastisseria: així que cal pesar bé tots els ingredients
Separareu les clares dels rovells.
En un bol apte per al microones poseu la xocolata trencada a bocins.
Hi afegiu la mantega en dos o tres trossos i ho poseu al microones 30 segons.
Remeneu i 30 segons més al microones.
I així fins que la xocolata estigui desfeta: a poc a poc, 30 segons i remenar, etc.

En un altre bol munteu les clares a punt de neu amb la batedora de varetes.
A mitja feina hi podeu tirar el sucre i continuar batent.

Tireu sobre la xocolata la meitat de les clares i barregeu a poc a poc i amb moviments de dalt a baix.
Hi afegiu la farina i la resta de clares: a poc a poc i amb moviments de dalt a baix.

Unteu els motlles amb mantega i espolseu-hi farina.
Ompliu cada motlle (una quarta part).
Poseu-hi un bocí de xocolata a la pedra: jo parteixo cada presa per la meitat.
Acabeu d'omplir el motlle amb més crema de xocolata
Cal que sobri 1 cm. fins a dalt del motlle.

Poseu els motlles al congelador: com a mínim un parell d'hores perquè estigui ben dur. Si els tapeu amb una bossa de congelar no agafaran olor.

Escalfeu el forn a 220ºC amb l'escalfor de de baix i poseu els motlles directament del congelador al forn: uns 10 o 15 minuts.
Sí, sí, directament: congelats i tot.
Veureu que la massa puja, i quan es comença a esquerdar la crosta de sobre: ja està.
Desemmotlleu-ho i serviu-ho: es pot prendre tebi, si es vol, amb una mica de nata o gelat.

30min

Notes

Els rovells que us sobrin els podeu posar en un puré de patates o una crema de verdures.
Si no teniu xocolata a la pedra, poseu-hi un trosset de xocolata negra normal: 1x2 cm. I si és molt prima, dos trossets, un a sobre de l'altre.
Adaptat de una recepta de la Mireia Carbó


Recepta de cuina de Coulants de xocolata

Mireu que bonics
per Domènec Garrofé

Recepta de cuina de Coulants de xocolata

Aqui amb una mica de llet condensada
per Domènec Garrofé

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1215 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: