Cargols del celler

Ingredients

  • 2 Kg de cargols bover
  • 200 gr de cebes picada
  • 100 gr de pebrot verd picat
  • 2 grans d’all
  • 100 gr de raïm blanc, que no tingui pinyols
  • 200 gr de cansalada virada, tallada a daus
  • 100 gr de xoriç picant, tallat a daus
  • 20 ctl oli d’oliva verge
  • 30 ctl d’aigua
  • 30 ctl vi o cava
  • 10 ctl vermut blanc
  • Sal, pebre blanc, farigola, romaní, orenga, llorer i pa rallat

8 racions

Elaboració

Preparació: Rentar els cargols amb molta aigua freda canviant-la varies vegades fins que queden ben nets, retirar els que estiguen morts o trencats, seguidament els posem en una olla ven alta amb aigua freda i amb el foc molt baix per enganya’ls i a mida que sortint de la closca anem pujant el foc per fer-los coure, afegirem unes fulles de llorer, sal, pebre negre, romer i farigola, per dóna’ls un xic de gust.
ho els comprem ja cuits.
M’entres en una paellera o un recipient de bon tamany, posem l’oli a escalfar i li posem els alls que quant sIguen d’urats els retirem, i so fregim el pebrot, quant comenci a enrossir, tirem la ceba, junt amb les fulles de llorer, quant la ceba estigué quasi feta, incorpores el alls, la cansalada i el xoriç tallat a daus i seguim el proses, quant considerés que la ceba ja es cuita, incorporem el raïm i els cargols ja cuits i escorreguts al sofregit i remenant-los, seguidament i afegim la sal el romer la farigola, l’orenga, el pebre i les guindilles (bitxos) al gust, remenem i afegim l’aigua i deixem coure uns 15 minuts , remenant de tant en tant, a continuació afegir el vermut blanc i el vi o el cava, remenem una mica i si observem que queda molt liqüi’t afegim el pa rallat i deixem 5 o 10 minuts mes per que redueixi i provem com esta de gust

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1976 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Benvingut a la familia de receptes.cat, i segueix penjant receptes tant interesants com aquesta. Rep una abraçada. Quim Lleonart.
Enric Alemany Medinaceli diu:
Gracies Quim per la vostra rebuda i per la observació de les mesures, ja que es la primera recepte que penjo i la veritat que estic un pel emocionat, pero be espero que amb la practica agafare experiencia


Enric


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!