Vasets de blat de moro escairat amb alvocat

El blat de moro escairat és un producte típic del Berguedà. Es una varietat de blat de moro de color blanquinós que es conrea a la nostra comarca

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Bergueda
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 300 grs de blat de moro per coure o blat de moro ja cuit
  • 2 alvocats
  • Una llauna d' anxoves
  • 2 llaunes de tonyina en oli d' oliva
  • Barreja de llavors per amanida ( llavors de sèsam, de chia, pipes...)
  • Unes fulles d' alfàbrega
  • Oli d' oliva
  • 1 all
  • Sal, pebre

4 racions

Elaboració

Rentem bé el blat de moro al raig d' aixeta. El posem en una olla al foc amb aigua ( uns 2,5 litres aprox., el blat de moro crixerà el doble del seu volum durant la cocció). Hi posem una fulla de llorer, un parell d' alls sense pelar i un raig d' oli. Quan bulli, el tapem i el deixem a foc lent durant unes 4 hores o fins que estigui tou ( pot trigar fins i tot 5 o 6 hores a coure's). A mitja cocció hi afegirem la sal que calgui.
L'escorrem i ja el tenim llest per fer l' amanida. El podem guardar a la nevera 3 o 4 dies. També el podem congelar.
Posem el blat de moro en un bol, afegim la tonyina, les anxoves tallades petites, i també l' alvocat tallat a trossets
Amb la batedora fem una salsa amb mig vas d' oli d' oliva, unes fulles d' alfàbrega i un all.
Disposem l' amanida en vasos i hi tirem per damunt uns pessics de llavors, Amanim abans de servir amb la salsa d' alfàbrega.

5h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2564 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: