Pastis de pera amb oli d'oliva i romaní

Aquesta és la segona vegada que faig aquest pastís. No és un pastís "tradicional" però m'ha agradat molt. No és massa dolç i va molt bé amb el mascarpone. Es molt bo per acompanyar una tassa de cafè o te. Si afegiu un raig de xarop d'auró o de xarop de dàtil al mascarpone i encara es millor

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 1/2 tassa (225 g) de farina normal
  • 3/4 tassa (120 g) de farina integral o d'espelta
  • 3/4 tassa (165 g) de sucre llustre
  • 1 1/2 culleradeta de llevat en pols
  • 3 ous
  • 1 1/4 tassa (310 ml) d'oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 4 peres petites, pelades, sense cor, tallades a trossos d'1 cm (per donar 2 tasses)
  • 2 culleradetes de fulles de romaní fresques, picades
  • 1/4 tassa (35 g) de groselles o panses
  • Mascarpone, per servir
  • Xarop d'auró, per servir (opcional)

8 racions

Elaboració

Pre-escalfeu el forn a 180C.
Unteu un motlle desmuntable de pastis de 26 cm i 3 cm de profunditat.
(Assegureu-vos de posar el motlle a sobre d'una plata de forn coberta amb paper de forn. En cas contrari, tindreu una mica d'oli del pastís per tot el forn!!!).
Tamisar les farines en un bol. Afegir el sucre i el llevat en pols i barrejar be.
Bateu els ous, l'oli d'oliva i la vainilla, després afegiu-los a la barreja de farina, remenant per combinar.
Incorporar suaument la pera, el romaní i les groselles (amb la resta del licor de remull, si s'utilitza).
(He remullat les panses amb Marsala, però només el temps que he trigat a preparar la resta d'ingredients: uns 30 min. Recomanen posar-les en remull durant la nit amb Marsala o conyac!).
Aboqueu la massa dins el motllo.
Coure al forn durant 55 minuts o fins que el pastís estigui daurat i una broqueta surti neta quan s'introdueix al pastís.
Refredar dins el motllo durant 10 minuts, després transferir-lo a una reixeta perquè es refredi completament.
Serviu calent o a temperatura ambient amb mascarpone barrejat amb una mica de xarop d'auró (si el feu servir).


Recepta de cuina de Pastis de pera amb oli d'oliva i romaní

Pastis de pera amb oli d'oliva i romani

Recepta de cuina de Pastis de pera amb oli d'oliva i romaní
Recepta de cuina de Pastis de pera amb oli d'oliva i romaní

Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2052 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: