Giravolt - saltejat de verdures amb carbassó
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Catalunya
Dieta: vegana
Estació: estiu
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 1 carbassó
- 3 patates mitjanes
- 2 cebes
- Herbes de provença
- Oli
- Sal
2 racions
Elaboració
El Giravolt és un plat de cuina catalana vegetarià tradicional que està documentat al Corpus de la Cuina Catalana.
És un senzill plat d'aprofitament que es fa a tota la costa mediterrània i que servia per aprofitar els carbassons que havien quedat massa grans, dels que s'aprofita la part més consistent i la resta (l'interior amb les granes) es donava al bestiar.
Els diferents ingredients s'han d'esqueixar, això seria per les patates enlloc de tallar-les a ganivet més aviat trencar-les després de clavar el ganivet al costat, en les cebes s'ha de picar la ceba i llavors desfer-la a ma.
Primer posem els alls a la paella amb oli perquè agafi aroma. Un cop els alls estan una mica fregits anem afegint la resta de ingredients, ho fem a foc mig i al final el pugem una mica més perquè quedi tot ros.
Es pot menjar com a acompanyament d'altres plats o com a segon plat si volem menjar menys carn.
Notes
Si es vol s'hi pot afegir una mica de cansalda al començament (que retirarem durant la cocció).
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
54 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.