Giravolt - saltejat de verdures amb carbassó

Categoria:
Típica de: Catalunya
Dieta: vegana
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 carbassó
  • 3 patates mitjanes
  • 2 cebes
  • Herbes de provença
  • Oli
  • Sal

2 racions

Elaboració

El Giravolt és un plat de cuina catalana vegetarià tradicional que està documentat al Corpus de la Cuina Catalana.
És un senzill plat d'aprofitament que es fa a tota la costa mediterrània i que servia per aprofitar els carbassons que havien quedat massa grans, dels que s'aprofita la part més consistent i la resta (l'interior amb les granes) es donava al bestiar.
Els diferents ingredients s'han d'esqueixar, això seria per les patates enlloc de tallar-les a ganivet més aviat trencar-les després de clavar el ganivet al costat, en les cebes s'ha de picar la ceba i llavors desfer-la a ma.
Primer posem els alls a la paella amb oli perquè agafi aroma. Un cop els alls estan una mica fregits anem afegint la resta de ingredients, ho fem a foc mig i al final el pugem una mica més perquè quedi tot ros.
Es pot menjar com a acompanyament d'altres plats o com a segon plat si volem menjar menys carn.

Notes

Si es vol s'hi pot afegir una mica de cansalda al començament (que retirarem durant la cocció).


Recepta de cuina de Giravolt - saltejat de verdures amb carbassó

Giravolt

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

597 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Joan, magradaria que hem digues en quin llibre del Corpus de la cuina Catalana està ubicat, doncs el que jo tinc a casa és el Corpus de la Cuina Catalana de l'any 2006, i aquesta recepta no la se trovar.
Quedaria molt agrait si hem contestes la meva pregunta. Quim.
Quim Lleonart diu:
Amic Joan, he fet indagacions sobre el llibre delCorpus de la Cuina Catalana, i he sabut que l'any 2023, van fer una reedició, en que sortia aquesta recepta.
De totes maneres gracies per la meva consulta. Quim.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: