Calamars farcits
												Categoria: 
						
						 Peixos i mariscos
 
						Peixos i mariscos
						
						
						
						
						
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- 9 calamarcets no massa grans.
- 250 g. de tomàquets.
- 150 g. de gambetes.
- 50 g. de molla de pa.
- 20 g. formatge ratllat parmesà.
- 10 g. pinyons.
- 1 ceba
- 2 ous.
- 1 dl. de vi blanc.
- 1 llimona.
 3 racions
 3 racions
Utensilis
Escuradents rodons per lligar els calamars i ajudar a que no surti el farciment .
Elaboració
							Preparació: Mentre una es dedica a netejar els calamars treient tot l'interior i reservant les aletes i potes, l' altre posa  els 2 ous a bullir , pica la ceba i ratlla el tomàquet . Per preparar el farciment es fregeixen les gambetes en un cassó amb una miqueta d'oli, es treuen i en el mateix oli, s'ofega la ceba trinxada i abans de que dauri es treu i es posa en un bol juntament amb: les cues de calamars tallades a troços petits, les gambetes,els ous durs trinxats, el pa remullat amb llet, el formatge ratllat i una mica de julivert també trinxat. 
Es barreja tot i es farceixen els calamars ajudats d' una cullera de cafè. Una vegada tots plens, els tanquem amb escuradents per evitar que surti el farcit. 
S' enfarinen, i es fregeixen . S'ha de posar una tapa davant de la paella o cassola per evitar que quan algun calamar peti  us pugui esquitxar. 
Es treuen un cop daurats i a la mateixa cassola s'hi posa una mica de ceba que haurem reservat, al daurar s' hi tira el vi i es deixa reduir, i el tomàquet .
 Es deixa coure una mica i s'hi tiren els pinyons picats, sal, i una miqueta d' aigua per evitar que quedi massa espessa la salsa. Posem els calamars entre mig , tapem i deixem coure a foc regular una mitja hora. Al servir-los queda decoratiu posar porcions de llimona, i espolçar amb julivert.
Que no hi falti el pa, doncs us ben assegurem que la tentació de sucar és gran i ,a disfrutar!!!!!
														
 1h
 1h 
Notes
Acompanyats du'n bon vi blanc.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2448 visites.
 2448 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Llegums i verdures
 Llegums i verdures Altres
 Altres 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns
 Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram