Empanada grega d'espinacs
												Categoria: 
						
						 Altres
 
						Altres
						
						
						
						Tipus de plat: Coca
						Recepta per forn
						Típica de:  Grècia
 Grècia
						Dieta: 						vegetariana
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- INGREDIENTS per 6 persones
- 225 pasta filo
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 ceba gran picada
- 1 quilo de fulles tendres d'espinacs netes, i si són congelades: 500 g. ja descongelades
- 4 cullerades de julivert picat
- 2 cullerades d'anet (eneldo) picat
- 3 ous batuts
- 200 g. formatge feta
- Sal i pebre
- 100 g. mantega
 6 racions
 6 racions
Utensilis
tallador pizza.
Elaboració
							Preparació del farciment: fregim la ceba entre 5 i 10 minuts en oli calent en una cassola, fins que estigui tendre i sense deixar-la torrar. Afegim els espinacs que haurem bullit  millor al vapor, o les congelades, i es remenen a la cassola amb la ceba fins que quedin tovetes. Es poden tallar amb tisores per fer que quedin més esmicolades. Es deixen refredar.
Hi posarem el julivert, anet(eneldo) i ous batuts. També el formatge esmicolat, sal i pebre i es barreja tot bé.
Es fon la mantega i engrassem lleugerament una safata refractària fonda de 30x20 cms. Les llàmines de pasta filo amb aquesta mida de safata s'han de partir. Si és més gran no caldrà. Agafem una llàmina i folrem la base i la pintem amb un pinzell per escampar mantega per sobre o amb oli d'oliva. Repetirem aquesta operació amb la meitat de llàmines de pasta.
Aleshores estenem el farciment  dels espinacs i formatge, i anem cubrint amb la resta de les llàmines, untades amb mantega i pinzell. Es van doblegan els costats cap a dins i finalment també s'unta amb mantega la llàmina final . Amb un ganivet afilat es pot marcar la SPANAKÓPITA en 6 quadres.
La posem al forn precalentat a 190º uns 30 minuts fins que es dauri. Es pot menjar calenta o freda. Un bon vi i música grega i a ballar sirtaky que és molt divertit!!
														
 1h
 1h 
Notes
Es serveix la ració sola, sense acompanyament. Per beure un bon vi grec o blanc dels de la nostra terra.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2443 visites.
 2443 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Truita
 Truita 
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Llegums i verdures
 Llegums i verdures 
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds 
  Salses
 Salses 
  Ous i làctics
 Ous i làctics 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram