Backlava

Ingredients

  • 1 paquet de pasta filo
  • 150 grs. de sucre
  • 150 grs. de nous
  • 150 grs. d'ametlles crues
  • 100 grs. de festucs ( jo els he posat dels salats )
  • 50 grs. de pinyons
  • Oli d'oliva per pintar els fulls de pasta
  • Sèsam i matafaluga per decorar

Almívar:

  • 2 tasses d'aigua
  • 1 tassa de sucre
  • Pela de llimona, només el groc
  • Canyella
  • Claus d'olor
  • Bulliu 15 minuts, coleu i deixeu refredar.

10 racions

Elaboració

Prepareu l'almívar, coleu i reserveu. Trinxeu els fruits secs i barregeu-los amb el sucre i la canyella, reserveu. Folreu amb paper de cuina una plata d'anar al forn, pinzelleu amb oli d'oliva. Sobre el paper poseu el primer full de pasta filo i pinzelleu bé amb oli d'oliva, repetiu l'operació amb dos fulls més. Sobre aquest tercet escampeu una part de la barreja de fruits secs que teniu reservada. Superposeu dos fulls més de filo, sempre untant amb oli d'oliva. Aneu fent capes i acabeu amb tres fulls de filo la capa superior. Pinteu amb oli i escampeu-hi sèsam i anís al gust. Tapeu la plata amb un drap de cuina i refredeu el conjunt mínim 30 minuts a la nevera. Preescalfeu el forn a 180 graus, calor a dalt i a baix. Passat el temps de refredat, talleu a quadrats o rombes la pasta, poseu la plata al forn i coeu uns 30-40 minuts. Quan estigui fet, traieu el forn i ruixeu amb l'almívar que teniu preparat de calent en calent. Deixeu refredar i serviu.

50min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

737 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!