Backlava
Ingredients
- 1 paquet de pasta filo
- 150 grs. de sucre
- 150 grs. de nous
- 150 grs. d'ametlles crues
- 100 grs. de festucs ( jo els he posat dels salats )
- 50 grs. de pinyons
- Oli d'oliva per pintar els fulls de pasta
- Sèsam i matafaluga per decorar
Almívar:
- 2 tasses d'aigua
- 1 tassa de sucre
- Pela de llimona, només el groc
- Canyella
- Claus d'olor
- Bulliu 15 minuts, coleu i deixeu refredar.
 10 racions
 10 racions
Elaboració
							Prepareu l'almívar, coleu i reserveu. Trinxeu els fruits secs i barregeu-los amb el sucre i la canyella, reserveu. Folreu amb paper de cuina una plata d'anar al forn, pinzelleu amb oli d'oliva. Sobre el paper poseu el primer full de pasta filo i pinzelleu bé amb oli d'oliva, repetiu l'operació amb dos fulls més. Sobre aquest tercet escampeu una part de la barreja de fruits secs que teniu reservada. Superposeu dos fulls més de filo, sempre untant amb oli d'oliva. Aneu fent capes i acabeu amb tres fulls de filo la capa superior. Pinteu amb oli i escampeu-hi sèsam i anís al gust. Tapeu la plata amb un drap de cuina i refredeu el conjunt mínim 30 minuts a la nevera. Preescalfeu el forn a 180 graus, calor a dalt i a baix. Passat el temps de refredat, talleu a quadrats o rombes la pasta, poseu la plata al forn i coeu uns 30-40 minuts. Quan estigui fet, traieu el forn i ruixeu amb l'almívar que teniu preparat de calent en calent. Deixeu refredar i serviu.
														
 50min
  50min 
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2133 visites.
 2133 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
 
						 primavera
 primavera estiu
 estiu tardor
 tardor hivern
 hivern
 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram