Sípia amb mandonguilles

Ingredients

  • 2 sípies fresques tallades
  • 1/2 kg de carn picada de vedella
  • 1/2 kg de carn de tocino picada
  • All i julivert
  • 1 ou
  • Farina per enfarinar les mandonguilles
  • Ceba, all i tomàquet per al sofregit.
  • Brou de carn o peix o el que tingueu al congelador
  • Sal pebre i un pols de canyella
  • 1 fulla de llorer i farigola
  • Un raig de conyac

Per a la picada:

  • 1 tros de xocolata ametller
  • Avellanes, ametlles
  • Oli cru
  • Sal, pebre negre
  • 1 llesqueta de pa fregit
  • 1 gra d'all cru
  • Un grapat de julivert fresc

8 racions

Elaboració

Feu les mandonguilles barrejant les carns amb l'all i julivert picat i l'ou. Saleu, empebreu i feu-les dels tamany d'una nou i enfarineu-les. Fregiu les en una paella amb oli abundant que quedin ben rosses i reserveu-les. Coleu aquest oli que no quedin restes de farina que es cremaria i passeu-lo a la caçola on heu de fer el guisat. Tritureu amb la batedora all i ceba ben fi i sofregiu-los en aquest mateix oli, quan sigui ros afegiu-hi el tomàquet triturat. Dexeu-lo coure bé i en acabat aboqueu al sofregit les sípies i deixeu-les coure una estona amb un raig de conyac. Ja podeu afegir herbes i espècies. Quan la sípia agafi color i hagi fet xup-xup amb el foc baix una estoneta, ja podeu afegir-hi les mandonguilles que tenieu reservades, el brou i la picada que haureu hagut de triturat a la batedora amb un xic del brou que us quedi ben fina. En aquest moment poseu sota la caçola , encara que sigui de les de doble fons, un distribuïdor. Abaixeu el foc al mínim i deixeu que vagi comentari molt lentament fins que quan punxeu la sípia amb una forquilla a noteu ben tova.

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1553 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!