Coca de verdures

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per a la massa:

  • 100 grs. d'oli d'oliva
  • 100 grs. d'aigua
  • 2 ous sencers
  • Un pols de sal
  • Un pols de sucre
  • 400 grs. de farina
  • 30 grs. de llevat fresc

Per sobre:

  • 1 carabassó
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets tipus pera
  • 6 pebrots tipus "piquillo" en conserva.
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
  • Pesto

Per al pesto:

  • La mateixa quantitat de julivert i d'orenga frescos
  • Alls al gust
  • Uns quants pinyons
  • Oli, sal i pebre blanc
  • Tot això ho passarem junt per la picadora i ja estarà el "Pesto"

12 racions

Elaboració

Talleu la ceba en juliana i el carabassò en dauets petits, ofegueu-los en una paella amb oli d'oliva fins que hagin tret tota l'aigua vigilant que no s'enrosseixin. Reserveu-los en un plat fins que els hagueu de menester. Talleu els pebrots a quadrats petits i els tomàquets finíssims amb un ganivet ben afilat; les rodelles han de quedar més o menys del mateix gruix.
Prepareu la massa seguint les instruccions de la Thermomix els qui la teniu i els que no, primer desféu el llevat amb l'aigua tèbia i el sucre. Feu un cercle sobre el marbre amb la farina i el pols de sal i aneu-hi incorporant a poc a poc l'oli, els ous i el preparat del llevat. Pasteu-ho just que us quedi ben amalgamat.
Preescalfeu el forn a 225 graus.
Estireu la massa, que quedi ben fina i poseu-la en una plata d'anar al forn coberta amb paper de cuina. Disposeu a sobre les rodelles de tomàquet, el "pesto", els pebrots i per últim el carabassò i la ceba que havieu reservat al principi. Saleu i empebreu, amb compte ja que el "pesto" ja porta sal i pebre, i finalment aboqueu-hi un raig d'oli d'oliva. Enforneu 10 minuts a 225 graus i aproximadament 10 minuts més a 200 graus. Si no disposeu de form amb programa per coure pa i pastissos, podeu posar dins al forn un petit bol amb aigua tota l'estona que duri la cocció. Refredeu en reixeta i quan sigui freda ja la podeu servir.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2536 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: