Pa casolà
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						Tipus de plat: Pa
						Recepta per forn
						
						
						
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 300gr de farina de força
- 300gr de farina normal
- 3 pessics de sal
- Llevat fresc (1/4 de pastilla)
- 1,5 gots d'aigua
Elaboració
							1) Posem en un bol les 2 farines i la sal i fem servir una cullera de fusta per a barrejar-ho.
2) Afegim el llevat i ho ben barregem de nou.
3) Anem afegint l'aigua gradualment i continuem barrejant, no importa que la massa quedi una mica enganxosa, poseu menys o més aigua fins a trobar el punt.Per acabar d'amassar us podeu ajudar amb les mans.
4) Un cop ben barrejat posem farina sobre una fusta o el marbre mateix i hi posem la massa a sobre. Llavors amassarem estirant la massa i plegant una de les puntes cap al mig, repetint el mateix moviment pel costat contrari. Farem aquest procés vàries vegades.
5) Tapem amb el bol i deixem reposar 15min.
6) Destapem i tornem a amassar com abans però 4 vegades i prou.
7) Tapem amb el bol i deixem reposar 15min.
8) Destapem i tornem a amassar com abans però 4 vegades i prou.
9) Tapem amb el bol i deixem reposar durant 2 hores.
10) Aassem de nou però aquest cop agafant els voltants de la massa i duent-los al mig en moció circular, com si tapessim un farcellet.
11) En el mateix bol hi posem un drap, l'enfarinem i hi col·loquem la massa, que tapem i reservarem a la nevera durant 8, 12 o 24h (segons preferència).
12) Al cap de 8 hores posarem una safata que tingui una mica de profunditat a sota de tot del forn (on posarem aigua) i una safata al mig (on anirà el pa). Un cop tinguem les safates a dins, escalfarem el forn a 250ºC (les safates han d'estar calentes quan posem el pa a coure).
13) Un truc: Per posar la massa a dins sense deformar-la ni cremar-nos preparem una safata primeta del revés amb un paper de forn a sota, hi posarem la massa a sobre i la deslliçarem des de la safata prima a la safata de dins el forn.
14) Treiem la massa de la nevera i la posem sobre la safata que hem preparat. Amb un ganivet fem dos talls llargs a la superfície.
15) Un cop tenim el forn calent hi posem el pa com hem explicat abans i abans de tancar posem un raig d'aigua a la safata de sota de tot.
16) Deixem coure durant 20min.
														
 2h
 2h 
Notes
Depenent de si us agrada més fet o menys podeu treure-ho als 20min o deixar-lo uns quants minuts més si l'aigua s'ha evaporat del tot, si no s'ha evaporat, recomanem retirar la safata amb l'aigua.
 Etiquetes: 
						Bàsic  Casolà  Fàcil  Llevat  Original  Pa  Senzill  Típic
 
						Etiquetes: 
						Bàsic  Casolà  Fàcil  Llevat  Original  Pa  Senzill  Típic  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 6000 visites.
 6000 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 Carns
 Carns Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Galetes
 Galetes Salses
 Salses Begudes
 Begudes Altres
 Altres 
  
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Llegums i verdures
 Llegums i verdures




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram