Pularda farcida a la catalana

Ingredients

  • 1 pularda de 2 kg
  • 3 o 4 tomàquets madures
  • 1 ceba gran i 1 porro
  • 4 grans d'alls
  • 1 pastanaga
  • 1 gotet de vi blanc, i un de vi ranci
  • 100 gr. de llard
  • Brou de pollastre

Per al farciment:

  • 100 gr. de llard
  • 100 gr. de llonganissa crua
  • 150 de fruite seques (prunes, pinyons, etc)
  • 150 de llom de porc
  • 15 o 20 castanyes
  • 1 got de brou de carn
  • Sal, pebre
  • Canyella en pols
  • Orenga, farigola i sajolida

6 racions

Elaboració

Deixeu en remull durant unes hores tots els fruits secs, perquè s'hidratin.
Netegeu la pularda, buideu-la i, amb cura, desosseu bé la carcassa.
Poseu-hi, per dins, una mica de sal, pebre i canyella.
Peleu les castanyes i coeu-les amb una mica de brou i herbes aromàtiques.
Mentrestant, talleu a trossos la llonganissa, el llom i les orellanes i salteu en una paella amb oli a foc viu, per aquest ordre: el llom, la llonganissa, les orellanes, les panses, les prunes, els pinyons i les castanyes.
A continuació, mulleu-ho tot amb el vi ranci i deixeu-ho reduir una mica.
Farciu amb aquest saltat la pularda i cosiu-la amb fil gruixut.
Poseu les verdures tallades en una cassola i col·loqueu a sobre la pularda untada amb llard o oli.
Tapeu-ho i deixeu-ho coure al forn, a foc baix, durant uns 90 minuts, donant-hi voltes de tan en tant.
Quan vegeu que està rossa, afegiu-hi el vi blanc i un got de brou de pollastre i deixeu que acabi la cocció.

6h 40min

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Enllaça aquesta recepta:

2945 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: