Orxata d'ametlla

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 250 g. d’ametlles repelades
  • 1.060 g. de Sucre
  • 670 g. d’Aigua
  • 1 pell de Llimona
  • Aigua per bullir, si cal, les ametlles.

Elaboració

Preparació:

1.- Deixeu les ametlles repelades en remull amb abundant aigua; unes 12 hores o bé escaldeu-les. (es tiren a l’aigua quan comença a bullir i s’escorren al tornar l’ebullició). Cas que siguin en pell, escaldant-les d’aquesta manera les peleu i ja estan apunt de remullades per la molturació.
2.- Trinxeu-les amb un braç trinxador o turmix tirant-li l’aigua (670 g.) poc a poc _massa aigua alhora en minimitzaria el gust_. El gra ha de quedar impalpable, i això s’obté començant a triturar espès i fent-ho més clar poc a poc.
3.- Premeu-ho en drap gruixut i recupereu 670 g. de llet d’ametlla que heu acabat de fer. Si la quantitat de llet no us arriba a la mesura necessària, afegiu-hi aigua fins als 670 g.; mai llet de vaca.
Cocció:
Peleu la llimona ben superficial de manera que puguin rebentar les cel•les d’essència (van molt bé els pela patates). En una olla gran, ja que si us bullis se’n aniria del recipient, cosa que no ha de bullir. Poseu-hi el sucre, la pela de llimona i la llet d’ametlles. La temperatura tècnica es a 96º C. Es treu del foc uns moments abans de bullir.

Conservació:

Podeu posar-ho en una ampolla de suc de fruites amb tap hermètic ben seca. El bo es tenir-ne sempre una ampolla a la nevera. Qualsevol moment es pot tenir set i així està a punt.. Qui en vulgui fer més quantitat i vulgui guardar-ne es l’ogre esterilitzant les ampolles i taps passant-hi alcohol de farmàcia escorrent de cap per avall. En aquest cas procurar omplir fins dalt de tot, o sia, procurant que no quedi el mínim d’aire dins la botella.

Dosificació:

Per cada part d’aquest concentrat, n’hi heu de barrejar tres d’aigua fresca. També es molt bona amb sifó fresc.

30min

Notes

Dues idees:
En lloc d’ametlles senceres també va bé l’ametlla que venen molta. Segueixis igual però augmenteu en 50 g. l’aigua.Es pot substituir les ametlles per avellanes. En aquest cas heu de pelar les avellanes de la següent manera: Tenir el forn ben fort, entrar en una plàtera les avellanes ben escampades i deixar-les uns moments. La idea es torrar simplement la pell, l’avellana no ha d’agafar color ha de quedar blanca. Veureu com es pelen.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1810 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: