Ametlla crocant

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Ametlla granillo
  • Sucre
  • Vainilla

Variants:

  • Hi ha gent que afegeix una mica d'aigua i/o glucosa
  • Es poden afegir unes gotes d'esència de llimona

Elaboració

He comprat una bossa d'ametlla "granillo" a l'Àrea de Guissona.
Si es marcona millor, és la més bona.
En un caçó barrejarem 10 cullerades d'ametlla, 8 de sucre gra i una de vainilla en pols
Anirem remenant....continuament...evitant que s'enganxi i/o que es cremi del cul. Aquesta és una recepta de molta paciència. Potser heu d'estar així 10 minuts.
Mica en mica anirà agafant color.
Quan ja estigui fet el crocant...l'abocarem en un marbre o paper cuisson....per refredar-lo
Escampeu-lo bé....per què si ho deixeu tot junt se us pot fer una pilota.
Molt bé. Ara a esperar que es refredi.
Un cop fred veureu que s'han fet "clapes" d'ametlla que es poden esmicolar fàcilment amb les mans.
Ja tenim fet el nostre crocant. Guardeu-lo en un lloc fresc i sec, però fora de la nevera.
Per exemple, el podeu utilitzar per a fer un Pastís de la Diada.
Bon Profit !!!

20min

Notes

Us passo la recepta de l'ametlla crocant (o crocanti) que s'utilitza molt per a decorar pastissos. No estem parlant d'ametlles garrapinyades, eh?, senzillament, crocant.
El podeu comprar fet, si, però no sé que els posen que saben molt diferents. No costa gens de fer...i notareu la diferència amb els que venen fets.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2640 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: