All cremat de turbot

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 talls de turbot
  • 10 grans d'all
  • Oli d'oliva verge
  • 2 tomàquets
  • 3 patates mitjanes
  • Aigua / fumet de peix
  • 2 llesques de pa torrat
  • Vi blanc
  • Pebre vermell
  • Julivert
  • Sal

4 racions

Elaboració

Abans de res, preparem tots els ingredients i el fumet (a no ser que el tingueu congelat, com jo en aquesta ocasió). Tan sols l'heu de treure, descongelar i calentar una mica per a poder incorporar-lo calent al nostre guisat.
Així m'agrada, tot apunt, jeje
La carn del turbot és melosa i suau
En una paella petit fregim els alls sencers....poc a poc
I li anem donant la volta...
Mentretant, en una cassola amb força oli d'oliva calent, hi col.locarem les patates tallades a rodanxes...intentant d'escapçar-les una mica.
Vigilem l'all no se'ns cremi. Volem que quedi daurat, però no cremat (ja que amargaria el plat)
Mentretant, i per a no estar parat, anirem tallant els tomàquets a daus ben petits
Ja tenim l'all apunt....i el posarem dins de la ma de morter...sense oli, clar
Veieu el color?....doncs així ha de quedar
Les patates ja les tenim mig fregides....i li hem donat la volta
Baixarem el foc al mínim
Incorporarem el tomàquet
Mentre, prepararem la picada amb dues llesques de pa torrat sucades en vi blanc.....
...una cullerada de pebre vermell...i una mica de sal
Ho maxacarem tot....amb paciència....
Poc a poc, xino xano....escoltant la ràdio...o veient la tele...
Heu d'aconseguir una pasta com aquesta
Les patates i el tomàquet ja són apunt
Li afegirem la picada
La repartirem bé per la cassola
No us preocupeu massa...ja que amb el fumet s'escamparà millor
Li tirem un parell de cullerades de fumet de peix i ho remenem una mica per a evitar que les patates s'enganxin al cul....i si no teniu fumet, haurà de ser aigua, clar
Ara col.locarem el turbot a sobre de les patates
El repartim més o menys bé
Incorporem un parell de cullerades de fumet més. No cal cobrir el peix, simplement que hagi líquid per a la propera cocció de 15 minuts.
Rectifiquem de sal
I ho taparem
Deixarem coure uns 15 minuts....fent alguna "sacsejada" de tant en tant
Com sempre, passat aquest temps ho posarem 5 minuts al forn....en mode grill
I aquí teniu l'All Cremat
Que bó...senyor, senyor !!!
I aquí teniu les fotos de rigor del plat montat
La carn del turbot diu: "cómeme" !!!
Barrejem patateta amb tomàquet i turbot....i ja ens podem morir, nanos !!
Aquí no queda ni l'apuntador....!!!....juasss !!!!
Bon Profit !!!
(eo, ...que l'albarinyo no ha faltat, eh?)

1h 20min

Notes

No se m'ha cremat l'all, no.
L'All cremat és un plat tradicional català del Garraf/Penedès, de Vilanova i la Geltrú concretament.
Us recomano provar-lo al restaurant "Cal Peixerot" de Vilanova. És un plat que també li diuen "All cremat de Vilanova".
És una recepta excel·lent perquè és un plat únic cardiosaludable, que incorpora farinacis (patata), sofregit de verdures i peix. Per no parlar de les propietats tan beneficioses que l'all té pel nostre cos. A més de ser un plat de característiques molt mediterrànies.
Que quina és la meva opinió?....que està que t'hi cagues....és espectacular.
És d'aquells guisats de peix que marquen tendències.
Té un gust una mica fort, però justament és el que anava buscant: un plat amb contundència i caràcter, dels que no oblides mai.

Cada día em sorpren més la cuina catalana....quan t'adones que, amb pràcticament els mateixos ingredients, pots fer plats força diferents, com és aquest cas.

El podeu fer amb el peix blanc que més us agradi (lluç, rap, llobarro, etc...) però jo he volgut fer-ho amb turbot (rodaballo en castellà). És un peix de carn neta i apretada, sense gairebé espines...i de sabor lleuger però característic, que et deixa al paladar la sensació aquella d'haver menjat peix peix....com el que menja un troç de carn....m'enteneu, oi?

Es troba amb facilitat a totes les peixeteries.


Aquest plat, a més, no costa gens de fer, així que no dubteu en provar-lo.
Molt i molt bo.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2929 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Cèlia Sabaté Bertolin diu:
L'he fet avui per sopar, per casualitat he comprat turbot. I com diem a casa: "Ja ens podem morir després d'això"

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: