Turbot al forn amb salsa de calçots i patates a lo pobre
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre talls de turbot( rodaballo), de 300 grams cadascun aproximadament
- Patates a lo pobre,( les trobareu a les meves receptes)
- Salsa de calçots,( la trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Vi blanc
- Julivert picolat
4 racions
Utensilis
Un motlle rodó d'acer inoxidable
Quatre plats grans de porcellana ben bonics
Una safata plana per anar al forn
Una planxa
Elaboració
Primerament, farem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i les reservarem.
Tot seguit, farem la salsa de calçots com explico a la meva recepta, i la mantindrem calenta damunt la planxa.
Seguidament, salpebrem els talls de turbot, els reguem amb un raig de vi blanc i força oli d'oliva, i el posarem a coure en el forn a 180º, durant uns deu minuts, i els reservarem.
En el moment de muntar els plats, posarem un tall de turbot a la part de dalt de cada plat, a la part de baix, amb l'ajud del motlle d'acer inoxidable, farem un niu de patates a lo pobre. Amb la salsa de calçots ben calenta, cobrirem tant el tall de turbot, com el niu de patates. Tot seguit, posarem un polsim de julivert ben picolat damunt el niu de patates, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Etiquetes:
Cuina marinera La cuina del calçot Peix
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1907 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.