Rèmol/Turbot amb patates i romesco de la tieta Mercè
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un rèmol mitjà
- Vuit galeres
- Quatre patates mitjanes
- Una tomaca madura i dolça
- Una ceba
- Deu alls
- Un pebrot de romesco
- Un grapat d'ametlles torrades
- Sal
- Oli d'oliva verge
- Unes fulles de julivert
- Peix per a fer un fumet potent
4 racions
Utensilis
Una cassola gran
Elaboració
Posarem el rèmol net i a talls en una escorredora degudament salat.
Posarem a escalivar la tomaca, la ceba i els alls.
Tallarem les patates de forma "esberlada"
En un morter, posdarem la tomaca, la ceba, els alls escalivats, les ametlles, la polpa del pebrot de romesco i ho picarem fins que quedi una massa espesseta.
Posarem la cassola al foc amb una mica d'0li i hi sogrefirem les galeres, i les reservarem. Al mateix oli, hi tirarem les patates, anant-les girant de forma que no es coguin massa.
Hi tirarem seguidament la salseta romesco que hem fet al morter, i ho anirem barrejant tot amb les patates.
Seguidament, posarem a la cassola el fumet degudament colat, i esperarem uns deu minuts esperant que les patates siguin una mica cuites.
Aleshores, és el moment de posar-hi el rèmol a talls i les galeres, i esperar uns minuts més, afegint-hi a última hora, unes rametes de julivert picat ben fi.
I ja ho podem portar a taula.
Notes
Aquest plat, és ideal per qualsevol compromís que tinguem a taula, ja que sempre queda bé i no costa massa de fer.
Etiquetes:
Peix
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2284 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta vegada he fet la fotografia des de la cassola. Potser no és la foto adequada, miraré de fer-la novament quan torni...
A trossets petits.
Benvolgut. Tens unes receptes que m'encanten. En faré alguna. Tambe fas el pastís de peix i marisc quasi com el faig jo....
és una recepta que sembla difícil, però és fàcil de fer. Es pot decorar de moltes maneres.
M'agrada que t'hagin sortit bons. Més senzilla, la recepta, no ho pot ser. Moltes gràcies.