Verats amb musclos a l'all cremat
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Cinc verats de mida grossa
- Dotze alls pelats
- Quatre patates de mida mitjana
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Pebre vermell dolç
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Vint musclos de mida grossa
- Aigua
- Vi blanc
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Un cassó gran
Uns estalvis
Un colador fi
Un bol de vidre mitjà
Elaboració
Primerament, netegem els musclos, i en un cassó amb un dit d'aigua, els obrim, els hi traiem mitja clova, i els reservem tot colant el suc de la cocció, i ho reservem.
Seguidament, netegem els verats, els obrim, els netegem per dintre els hi tallem el cap,i tot seguit els tallem en trossos de tres dits d'ample, i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva fregim els dotze alls pelats, fins que veiem que comencen a estar torrats, i tot seguit afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi blanc, i una cullera de pebre vermell dolç, i quan el vi ha reduït, afegim tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui a bullir al menys uns dotze minuts.
Tot seguit, afegim les patates pelades i cascades en trossos regulars, i les afegim a la cassola a foc ben baix, fins que veiem que ja comencen a estar mig cuites, i tot seguit, afegim els trossos de verats salpebrats i els musclos, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, corregim de sal, i quan tant el verat com les patates ja estiguin cuites, ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2142 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.