Coca de recapte
Categoria:
Amanides i plats freds
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per la massa:
- ·500 gr de farina
- ·30 gr de mantega o margarina
- ·25-30 gr de llevat premsat
- ·un got de vi d'oli
- ·un got de vi d'aigua tèbia
- ·sal a gust de cadascú
Per la guarnició, exemple:
- ·5 Tomates
- ·2 Cebes
- ·2 Pebrots vermell/verd
- ·2 Albergínies
- ·Arengades/butifarra/pernil serrà
Elaboració
Farem un volcà amb la farina i introduïrem el llevat, la sal, la mantega i l'aigua. Treballarem la massa amb les mans fins que deixi d'enganxar-se al marbre, tot seguit la deixarem reposar tapada amb un drap a temperatura ambient durant unes 3 horetes per tal que fermenti.
Passat aquest temps li afegirem l'oli a la massa fins que sigui absorbit i la massa quedi suau, la tornem a tapar i esperem uns 30 minutets.
Acte seguit estendrem la massa sobre una safata preparada pel forn prèviament enfarinada o forrada amb paper especial per forn. Després col·locarem la guarnició escollida sobre la massa i escalfarem a 180º durant 30 minuts al forn.
Es pot servir tant calenta com freda, tot i que al Pallars acostumem a menjar-la freda, inclús passat un dia.
Bon profit!!
4h
Notes
Pot fer-se servir una yema d'ou en comptes de la mantega.
Per la guarnició ja sabeu que pot ser a gust de cadascú, amb carbassó també queda molt bona.
Si no es fa servir el llevat premsat trigarà més a fermentar la massa. Jo l'he trobat al Mercadona al costat de les mantegues.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5342 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.