Broquil de luxe

Els bròquils o bròculs, són plantes comestibles de la mateixa espècie que la col. Segons les zones dialectals en alguns llocs es diu bròquil verd i bròquil blanc (coliflor) mentre en altres zones la paraula bròquil només es refereix al bròquil de color verd. La coliflor (blanca) i el bròquil (verd) són de la mateixa varietat.

Ingredients

  • 1 kg de bròquil
  • Quatre ous
  • 1 botifarra negra
  • 1 ceba de Figueres
  • Quatre patates
  • 200 g de formatge ratllat
  • 100 g de mantega
  • Aigua, Sal, oli i pebre
  • All i julivert

4 racions

Elaboració

Bullim el bròquil amb aigua i sal, i mentrestant posem a bullir també els ous, i les patates també, tot per separat, cada cosa en un casso diferent, el bròquil que ens quedi al dente.
Un cop tinguem el bròquil bullit, l'escorrem be i el trossegem i reservem en un bol.
Després escorrem també les patates i les posem en el bol amb el bròquil.
Després agafem els ous durs i trossejats, els afegim al bròquil i patates. Tallarem els alls ben fins i la ceba a juliana i la saltejarem fins que estigui daurada, hi afegim la botifarra esparracada i el julivert ben triturat, hi donem unes voltes i ho barregem be, amb la resta, en compte a no trencar massa el bròquil i les patates, i un cop barrejat ho posem en una plata de forn, que sigui ample, de manera que la capa de barrejat quedi amb poc gruix.
Empolvorem per sobre amb formatge ratllat i posem al forn una estona a gratinar.

1h 20min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

852 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!