Sushi. Makis de salmó, pas a pas
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						Tipus de plat: Sushi
						
						Típica de:  Japó
 Japó
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 250 g d'arròs de Pals
- 200 g de salmó fresc
- 6 làmines d'algues nori
- 100 ml de Vinagre d'arròs
- Sal marina
- Sucre blanc
- Salsa de soja
 3 racions
 3 racions
Utensilis
Cal disposar d'una esterilla de canya que venen a qualsevol supermercat que disposi d'una secció de productes per fer sushi
Elaboració
							Sushi de salmó per a 40 ut aprox.
Arròs:
Esvandir l'arròs cru unes 7 vegades dins un cassó  ajudant-nos d'un colador. Bullir l'arròs durant 10 minuts a foc baix dins un cassó tapat.  Apagar el foc i deixar reposar uns 15 minuts. Escorre l'arròs sense esbandir.
Escalfar en una paella 6-7 cullerades soperes de vinagre d'arròs, 3 culleradetes de sucre i una culleradeta de sal, fins que quedi ben dissolt i ho barregem  amb cura amb l'arròs.
Preparació:
Humitejar dos segons les fulles d'algues nori per a cada cara dins un plat fondo amb aigua mineral i estendre les algues sobre una esterilla de canya. Seguidament amb l'ajuda d'una espàtula estendre  l'arròs sobre les fulles  de nori formant una capa fina. Cal tenir cura que la humitat de la fulla sigui adequada perquè se'ns agafi bé l'arròs:  ni massa humida ni massa seca. Tallarem el salmó cru a tires d'1 cm x 1cm aprox,   que prèviament haurem congelat un mínim de 24h. Estenem les tires de salmó sobre la capa d'arròs i ho enrrotllem tot plegat amb l'ajuda de l'esterilla fins a formar un bracet. Quan ja estigui format  el guardem a la nevera perquè agafi prou consistència per tallar-lo i anem fent la resta de bracets (5 o 6 ut). Finalment es tallen els bracets amb un ganivet de xef amb cilindres de 2 cm de gruix aprox. 
Es serveix en una safata acompanyat de salsa de soja.
														
 1h
 1h 
Notes
A mi m'agrada acompanyar el sushi amb una bona cervesa negra.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2234 visites.
 2234 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Altres
 Altres
 Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram