Freginat de pop, calamarçons i sípia
Aquest plat ve a ser comparable amb el frit mallorquí pel procés d'elaboració, però es diferencia en que es fa amb cefalópodes (moluscs) i no amb freixura de xai.
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Fritada
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 200g de pop cuit.
- 200 de sípia.
- 200g de calamarçons.
- 1 pebrot vermell.
- 2 pebrots verds per fregir (en diuen italians).
- 1 manat de cebetes tendres.
- 2 patates mitjanes.
- 2 grans d'all.
- Oli d'oliva verge.
- Sal
- Pebre amb llimona (el venen envasat en el seu molinet).
- Pebre vermell de la Vera
4 racions
Utensilis
Calen 2 cassoles però també es pot anar coent els ingredients en una paella gran per després anar barrejant-ho tot en la cassola on s'amalgamaran tots els gustos.
Elaboració
Preparem la verdura:
Pelem el pebrot vermell (té una pell que no s'estova en coure) i el tallem en brunoise.
Tallem en brunoise els dos pebrots verds.
Tallem en llesques fines les cebetes.
Tallem a daus el pop.
Tallem a daus la sípia.
Tallem a daus els calamarçons.
Pelem i tallem les patates a tires no massa llargues (com es fa per fer patates fregides).
Amb el ganivet trinxem els alls.
Posem a escalfar unes tres cullerades d'oli en una cassola mitjana.
el pop i els calamarçons.
Un cop cuits els posem en una altre cassola més gran que pot ser de paret baixa.
Coem les cebetes i quan són daurades hi afegim la sípia.
Un cop cuites les posem en la cassola on hi tenim el pop i els calamarçons.
Fregim els pebrots i els alls i un cop cuits els passem a la cassola on tenim la resta d'ingredients cuits.
Fregim les patates (si cal poseu una mica més d'oli).
Un cop cuites les passem a la segona cassola on les barregem amb la resta d'ingredients.
Salpebrem i afegim un polsim de pebre vermell de la Vera que li dona una mica de gust de fumat.
Un cop tot és barrejat, ho posem 5-6 minuts al foc molt baix per coure el pebre vermell i amalgamar els gustos.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
313 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.