Xuixos de Girona

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 375 gr. de farina de força
  • 110 cc de llet
  • 25 gr. de llevat fresc
  • 100 gr. de mantega
  • 2 ous25 gr. de sucre
  • La pell d'una llimona i una taronja ratllada
  • Un pesic de sal
  • Per la crema: 1/2 litres de llet
  • 100 gr. de sucre
  • 60 gr. de midó ( o Maizena)
  • 4 rovells d'ous
  • La pell d'una llimona
  • Un canó de canyella

8 racions

Elaboració

Farem una massa amb tots els ingredients. L'amassarem amb les mans uns 15 minuts. La deixem tapada perqué llevi.
Farem la crema, posan a bullir la llet amb la pell de llimona i el canó de canyella. Barrejarem els ous amb el sucre, quan estigui barrejat, afegim la farina, Remenem be. Posem la llet (colada), i ho remenem, sense deixar de fer-ho, fins que comenci de nou a bullir. Treiem del foc, i refredem el pot per tal de tallar la bullició. Si cal es deixa a la nevera.
Passat el temps que la massa ha llevat, la posem sobre el marbre enfarinat, i la estirem amb el curró, en fem rectàngles , no molt grans, els omplim amb la crema, enrotllem i tanquem els costats. Els posem en una safata i tapem, deixan-los mitja hora més, doncs tornen a llevar.
Tindrem una paella amb molt d'oli calent, i els anem fent, fins que estiguin cuits, (couen molt depressa), els posem en una safata, amb paper de cuina, i a messura que els treiem del foc i deixem a la safata, els espolsem amb sucre. S'ha de ser generòs amb el sucre. I ja estan!!!

1h 30min

Notes

Aquest xuixos es la primera vegada que els he fet. El ser San Josep i es típic menjar crema, jo ho he volgut fer, però diferent, i la veritat es que a casa han agradat molt. No n'ha quedat cap.
En el temps d'elaboració, no conto el temps de llevat de la massa.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4282 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Nani Nolla diu:
Moltes gràcies Lourdes pel teu comentari. Jo crec que la cuina necessita temps i dedicació, més que productes molt cars. Qui no ha fet amb un sofregit i dues tasses d'arròs un gran dinar?
Una abraçada i espero compartir per molt temps bones receptes.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: