Bullinada

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • ING. Per 4 persones
  • 1 Kl. Peix de roca
  • 1 Ceba grosseta
  • 1 parell de alls
  • 2 Tomaques madurs
  • 1 fulla de llorer
  • 1 polsim de safra
  • 1 polsim de pebre negre molt
  • 2 l. de aigua
  • Oli
  • Sal
  • Pa per torrar ( una barra de ¼ del dia abans, tallat a llesquetes )
  • Alls per fregar el pa

4 racions

Elaboració

Netejar el peix. Pelar els alls i aixafar-los. Tallar la ceba a lamines finetes.
Escalfar 4 cullerades de oli en una olla, posar-hi els alls fins que se enrosin,afegir-hi la ceba, quan estigui feta posar el tomàquet a trossets. Deixar coure uns minuts m’entres anem remenant. Afegir el peix i so fregir-lo 5 o 6 minuts. Posar-hi el aigua, el llorer, el safra, el pebre negre i la sal. Deixeu-lo coure uns 20 minuts a foc viu.
Coleu el caldo i poseu-lo a bullir un ¼ de hora afegint-li un bon raig de oli de oliva, rectifiqueu de sal i de pebre.
M’entres poseu en una safata las llesquetes de pa i introduir-la al forn a mitja alçada i amb el gratinador engegat fins que es torri.
Quan serviu trèieu les llesquetes acompanyades de uns quans alls perquè cadascú les fregui al seu gust abans de remullar-les amb la bullinada.

45min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

474 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!