Salmorejo

Ingredients

  • mig quilo de tomàquets ben madurs (escaldar-los i treure'n la pell)
  • quatre llesques de pa del dia abans.
  • una dent d'all
  • dos ous durs
  • 100ml d'oli verge Siurana
  • vinagre
  • sal

4 racions

Utensilis

O si no tens TMX una batedora o turmix

Elaboració

Tallem el pa a trossos i el posem en un bol, hi afegim els tomàquets sense pell i l'all i ho triturem.
Quan ja tenim la barreja ben fina i sense cap grumoll hi afegim els ous durs i ho tornem a triturar.
Ho salem i, sense aturar la batedora, hi afegim un raget de vinagre, un bon vinagre, però pel meu gust no ha de ser balsàmic, i l'oli a poc a poc fins que aconseguim la textura cremosa que ens agradi (semblant a la maionesa).

30min

Notes

Hi ha qui acompanya el salmorejo amb ou dur picadet, taquets de pa fregit o encenalls de pernil salat, això ja va al gust de cadascú. Nosaltres normalment ens el mengem sol.

Per


Recepta de cuina de Salmorejo

per Dolça

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

959 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Pepi Faure Julián diu:
Jo he menjat el salmorejo guisat fet amb llom, butifarra, etc., a l'Aragó. El que no sé, es que si allà es costum de menjar-ho sempre així o que... Hauré d'assabentar-me...


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!