Calamars farcits

Ingredients

  • 8 calamarsos
  • 1 ceba grossa
  • Molla de pa sec
  • ½ kg carn trinxada meitat porc i meitat vedella, segons necessitat, o bé només de porc
  • 1 o 2 ous (aproximadament)
  • All
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre
  • Oli
  • Aigua
  • Picada: 12 ametlles, 2 o 3 alls, julivert, galeta maria o pa torrat , xocolata negra o amargant (2 preses), vi ranci (opcional)

Elaboració

Netegeu els calamarsos. Trinxeu les potes i les ales; barregeu-les amb la carn trinxada, i ho sofregiu, juntament amb la ceba ratllades; ho traieu del foc i hi afegiu l’ ou, la molla de pa remullada, all i julivert, sal i pebre; ho pasteu amb els ous. Fregiu una mica més- en una cassola, millor- si voleu, aquesta massa, però amb compte, pels ous. Farciu-ne el calamarsos i feu aguantar les bosses amb un escuradents o bé cosint les obertures.
Poseu una cassola al foc amb una mica d’oli i feu-hi rossejar una mica els calamars, sacsejant el recipient en compte, i a foc ben baix. Afegiu-hi aigua i una bona picada, deixant-ho fent la xup-xup, almenys una mitja hora.

Notes

També és corrent preparar un sofregit per a la salsa. S’ hi poden afegir pinyons, un pols de canyella, i, a la picada, pa fregit.
Si sobra carn del farcit, es fan unes petites pilotilles (mandonguilles) s’ enfarinen, es fregeixen i es fiquen a la cassola. Aquesta mena de mandonguilles serveixen també per a la Sèpia amb mandonguilles.
Hi ha qui al farciment hi posa l'ou dur. En comptes de galeta o pa torrat es pot fer servir molla de pa remullada en llet.
Si els calamars són grossos, per millorar la presentació, al moment de servir-los, talleu-los a rodelles.

Recepta publicada al DGS per en Jaume Fàbrega.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1765 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Diari Gran del Sobiranisme diu:
Recepta publicada al DGS per en Jaume Fàbrega: http://diarigran.cat/?p=13989

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: