Calçots arrebosats
Categoria:
Llegums i verdures
Dieta: vegetariana
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Calçots 20 (4 o 5 per cap).
Per a la salsa:
- 8 ametlles torrades.
- 1 pebrot de romesco.
- 1 tomàquet madur.
- 3 alls.
- Pa ratllat.
- Julivert.
- Oli.
- Vinagre.
- Sal.
Per l'arrebossat:
- Farina.
- Aigua, ben freda.
4 racions
Elaboració
1. Escalivarem els calçots, dos alls i el tomàquet, els podem fer a la brasa o al forn. Embolicarem els calçots en paper de diari i els reservarem.
2. Escaldarem el pebrot de romesco fins que estigui ben tou, li traurem les llavors i el maneg, el posarem en el got del batedor, també i posarem les ametlles torrades i pelades, les avellanes, els dos alls rostits i l'all cru, el tomàquet pelat i el julivert i la sal, ho triturarem tot, i anirem afegien oli fins aconseguir que la salsa ben fina. Afegirem una mica de vinagre al gust, i rectificarem si cal de sal.
3. Pelarem els calçots. En un plat posarem dues o tres cullerades de farina i la desfarem amb aigua ben freda( ni molt espessa ni molt claret), si convé s'afegeix farina o aigua.
4. Posarem una paella al foc amb força oli fins que estigui ben calent. Mullar els calçots amb la preparació de la farina i els fregim fins que estiguin daurats. els posarem sobre un paper de cuina perquè deixin anar l'excés d'oli.
5. Els menjarem acabats de fer perquè no s'estovi l'arrebossat,acompanyats de la salsa es romesco.
45min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1479 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.