Tallarins gratinats al forn amb pernil salat

Ingredients

  • 1. 1 ceba
  • 2. 1 dent d'all
  • 3. 100 grams de pernil salat
  • 4. Sal
  • 5. Aigua
  • 6. Llet desnatada
  • 7. 3 tomacons madurs o 1 tomaca madura grossa
  • 8. 250 g de tallarins
  • 9. Oli d'oliva arbequina
  • 10. 1 pot petit de tomaca Solis
  • 11. Una cullerada de margarina
  • 12. Un grapat de formatge ratllat (al gust)

3 racions

Elaboració

En un pot hi posarem l'aigua a bullir, i quan estigui calenta s'hi posen els tallarins juntament amb una mica de sal i un rajolí d'oli d'oliva (s'hi tira perquè la pasta no s'enganxi) i la deixarem coure. Quan comenci a bullir, ho posarem a foc lent i de tant en tan l'hem de remenar.
En una cassola hi posarem oli d'oliva arbequina i quan estigui calent hi posarem la ceba que haurem tallat a trossets petits i la deixarem coure uns tres quarts d'hora, donant-li voltes perquè no se'ns cremi. Ha de quedar un to marronós.
Quan casi estigui cuita la ceba hi posarem la dent d'all tallat petit i li donarem unes voltes perquè es cogui. Hi afegirem els tomacons tallats petits sense las llavors i el deixarem coure una mica i hi posarem una mica de margarina perquè li doni una mica de gust. Afegim el tomaca Solis i el pernil salat donant-li unes voltes i després hi afegim la llet. Ho remenem.
Tirarem la pasta a la cassola i ho barrejarem tot.
Finalment ho posarem en una safata d'anar al forn i per sobre hi tirarem un grapat de formatge ratllat i ho deixarem gratinar.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1956 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: