Pastissets de formatge ucranians "Syrniki"

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Ucraïna
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 500 gr de mato
  • 2 ous
  • 4 culleres soperes de sucre
  • 1 culleradeta de sucre de vainilla
  • 125 gr de farina
  • Pases de corinto o nabius secs (o qualsevol altre fruit sec)
  • Mitja culleradeta de sal
  • Oli

4 racions

Elaboració

Preparar la massa:

Posem el mato en un bol i el treballem amb una forquilla per a que quedi mes cremos.
Hi afegim els 2 ous, el sucre, el sucre de vainilla i la sal, i ho treballem un altre cop amb la forquilla fins que quedi una massa homogenea.
Afegim la farina tamissada i ho tornem a treballar amb la forquilla fins que torni a quedar una massa homogenea.
Afegim els fruits secs i ho treballem de nou amb la forquilla per a que quedi ben integrat a la massa. Arribats a aquest punt, la massa ja esta llesta. Ara hem d'anar fent els pastissets.

Fer els pastissets:

Aboquem una mica de farina sobre una taula de picar.
Per agafar la massa del bol, utilitzem una cullera mullada (aixi no s'engantxa la massa a la cullera).
Agafem una mica de massa amb la cullera, ho posem sobre la taula, li donem una forma de disc (1 cm d'altura, 3-4 de diametre, veure fotos) ajudant-nos amb la farina que hi hem abocat.
Amb una ma n'hi ha prou per donar-los forma.
Els anem posant sobre un plat, tambe cobert d'una capa de farina, per a que no s'engantxi.

Fregir-los:

Quan els tinguem tots fets, es hora de fregir-los.
Cobrim el fons de la pella amb mih dit d'oli i esperem que estigui ben calent. Hi afegim els pastissets de 4 en 4 (depen del tamany de la paella, es clar) i els fregim per un canto. Quan es daurat d'un canto, es gira, i es fregeix per l'altra banda. Han de quedar ben daurats i cruixents, sense que arribi a cremar-se.
A mesura que els anem traient de la paella, els anem posant en un plat amb paper de cuina per a que xucli l'oli, i els transferim al plat en el que els volguem servir.
A Ucraina es tipic menjar-los amb Smetana (http://ca.wikipedia.org/wiki/Smetana_(l%C3%A0ctic)). Si no s'en troba o es vol probar altres coses, es poden menjar amb mel o mermelada.

1h

Notes

Idealment s'ha d'emprar "Formatge quark" per aquesta recepta, un formtage tipic de la cuina d'Europa de l'Est.


Recepta de cuina de Pastissets de formatge ucranians "Syrniki"
per Peret txintxola
Recepta de cuina de Pastissets de formatge ucranians "Syrniki"
per Peret txintxola
Recepta de cuina de Pastissets de formatge ucranians "Syrniki"
per Peret txintxola
Recepta de cuina de Pastissets de formatge ucranians "Syrniki"
per Peret txintxola
Recepta de cuina de Pastissets de formatge ucranians "Syrniki"
per Peret txintxola
Recepta de cuina de Pastissets de formatge ucranians "Syrniki"
per Peret txintxola
Recepta de cuina de Pastissets de formatge ucranians "Syrniki"
per Peret txintxola
Recepta de cuina de Pastissets de formatge ucranians "Syrniki"
per Peret txintxola

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1709 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

En Cendrowsky diu:
Quina bona pinta! Ho haurem de provar. Felicitats!
Peret txintxola diu:
Gracies Cedrowsky! Que aprofiti, ja diras si t'han agradat.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: