Pastissets de formatge ucranians "Syrniki"

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Ucraïna
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 500 gr de mato
  • 2 ous
  • 4 culleres soperes de sucre
  • 1 culleradeta de sucre de vainilla
  • 125 gr de farina
  • Pases de corinto o nabius secs (o qualsevol altre fruit sec)
  • Mitja culleradeta de sal
  • Oli

4 racions

Elaboració

Preparar la massa:

Posem el mato en un bol i el treballem amb una forquilla per a que quedi mes cremos.
Hi afegim els 2 ous, el sucre, el sucre de vainilla i la sal, i ho treballem un altre cop amb la forquilla fins que quedi una massa homogenea.
Afegim la farina tamissada i ho tornem a treballar amb la forquilla fins que torni a quedar una massa homogenea.
Afegim els fruits secs i ho treballem de nou amb la forquilla per a que quedi ben integrat a la massa. Arribats a aquest punt, la massa ja esta llesta. Ara hem d'anar fent els pastissets.

Fer els pastissets:

Aboquem una mica de farina sobre una taula de picar.
Per agafar la massa del bol, utilitzem una cullera mullada (aixi no s'engantxa la massa a la cullera).
Agafem una mica de massa amb la cullera, ho posem sobre la taula, li donem una forma de disc (1 cm d'altura, 3-4 de diametre, veure fotos) ajudant-nos amb la farina que hi hem abocat.
Amb una ma n'hi ha prou per donar-los forma.
Els anem posant sobre un plat, tambe cobert d'una capa de farina, per a que no s'engantxi.

Fregir-los:

Quan els tinguem tots fets, es hora de fregir-los.
Cobrim el fons de la pella amb mih dit d'oli i esperem que estigui ben calent. Hi afegim els pastissets de 4 en 4 (depen del tamany de la paella, es clar) i els fregim per un canto. Quan es daurat d'un canto, es gira, i es fregeix per l'altra banda. Han de quedar ben daurats i cruixents, sense que arribi a cremar-se.
A mesura que els anem traient de la paella, els anem posant en un plat amb paper de cuina per a que xucli l'oli, i els transferim al plat en el que els volguem servir.
A Ucraina es tipic menjar-los amb Smetana (http://ca.wikipedia.org/wiki/Smetana_(l%C3%A0ctic)). Si no s'en troba o es vol probar altres coses, es poden menjar amb mel o mermelada.

1h

Notes

Idealment s'ha d'emprar "Formatge quark" per aquesta recepta, un formtage tipic de la cuina d'Europa de l'Est.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2229 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

En Cendrowsky diu:
Quina bona pinta! Ho haurem de provar. Felicitats!
Peret txintxola diu:
Gracies Cedrowsky! Que aprofiti, ja diras si t'han agradat.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: