Petits capricis per acompanyar el cafè
Trufes amb Mascarpone:
Delicícies de Coco:
Dátils amb xocolata i flor de sal:
Bombons de fruita seca:
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Bombons
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Trufes amb Mascarpone:
- 24 melindros dels durs.
- 200 gr. de xocolata negra
- 250 gr. de formatge Mascarpone
- 1 rajolíde licor...jo Brandy.
- 1 c/s de cafè soluble.
Per a la cobertura:
- Fideus de xocolata.
- Cacao en pols.
Delicícies de Coco:
- 150 g de coco.
- 200 g de sucre.
- 1 decilitre d'aigua.
- Raspadures de una limona.
Dátils amb xocolata i flor de sal:
- 12 dátils naturals.
- 12 ametlles marcona.
- 125 gr de xocolata, xocolata fondant.
- 1 c/p de mantega (per 125 grams de xocolata)
- Flor de sal.
Bombons de fruita seca:
- Ingredients:(per 12 bombons): 200 g de xocolata negra, 20 g de mantega, 12 nous, 12 avellanes, 12 ametlles, 12 pansses, 12 nabius secs.
- Uns minis motlles de silicona.
12 racions
Elaboració
Trufes amb Mascarpone:
Fondre la xocolata al microones.
Triturar els melindros fins que quedin fets farina (amb l’accessori de ganivetes del túrmix va molt bé). Fondre la xocolata al microones a baixa potència per tal que no es cremi. Barrejar-la amb els melindros, el licor, el cafè i el mascarpone fins que quedi ben homogeni.
Deixar reposar a la nevera 1 hora com a mínim. Fer boletes i arrebossar-les amb amb els fideus de xocolata o el que agradi més.
Delicícies de Coco:
Prepareu un almívar amb 200 g de sucre, l' aigua i les raspadures de llimona, poseu-lo al foc, suau.
Remeneu fins que el sucre es desfaci, deixeu que bulli un minutet, traieu-ho del foc i poseu-hi el coco, remeneu fins que us quedi ben unit, aboqueu-ho en un plat i deixeu refredar una mica, encara calen, aneu formant boles petites, i paseu-les per coco, o sucre.
Dàtils amb xocolata i flor de sal:
Posa en un bol la xocolata per fondre, si poses uns 125 gr de xocolata, afegeix una cullerada per a postres de mantega.
Pots fondre-ho al bany maría o en el microones.
Fes una petita incisió als dátils per retirar l'os i substitueix-ho per una ametlla, tanca'ls pressionant lleugerament el tall.
Banyem els dátils en la xocolata fosa, dipositant-los sobre paper vegetal. Abans que es refredi i solidifique la xocolata, amaneix amb un polsim de flor de sal.
Bombons de fruita seca:
Posar la xocolata tallada en trossets i la mantega en un bol, fondre en el microones durant 2 minuts o al bany María.
Remoure fins a obtenir una barreja homogènia.
Abocar la xocolata fosa en els minis motlles de silicona.
Col·locar 1 ametlla, 1 nou, 1 avellana, 1 pansa i 1 nabiu, sobre la xocolata i pressionar lleugerament.
Quan estiguin durs retirar del motlle cada bombó amb molta cura.
2h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2175 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Fernanda disculpa per no contestar abans! Ja fa uns quants anys que faig aquesta recepta per a Sant Blai, amb les mateixes...
Hola Mireia! En primer lloc et demano disculpes per no contestar abans, he hagut d'estar allunyada de vosaltres per uns mesos...
Bon dia Alícia! Anima't fer-ho, a la teva família i amistats els encantarà! Mira jo ho vaig posar a la...
Bona tarda Jordi! És un dels meus preferits, té un sabor increlible ... és espectacular! Gràcies a tu per fer-ho. Una...
Antonio, fes-ho t'encantarà i quedaràs molt bé davant de la família o dels amics!