Petits capricis per acompanyar el cafè

Trufes amb Mascarpone:
Delicícies de Coco:
Dátils amb xocolata i flor de sal:
Bombons de fruita seca:

Ingredients

Trufes amb Mascarpone:

  • 24 melindros dels durs.
  • 200 gr. de xocolata negra
  • 250 gr. de formatge Mascarpone
  • 1 rajolíde licor...jo Brandy.
  • 1 c/s de cafè soluble.

Per a la cobertura:

  • Fideus de xocolata.
  • Cacao en pols.

Delicícies de Coco:

  • 150 g de coco.
  • 200 g de sucre.
  • 1 decilitre d'aigua.
  • Raspadures de una limona.

Dátils amb xocolata i flor de sal:

  • 12 dátils naturals.
  • 12 ametlles marcona.
  • 125 gr de xocolata, xocolata fondant.
  • 1 c/p de mantega (per 125 grams de xocolata)
  • Flor de sal.

Bombons de fruita seca:

  • Ingredients:(per 12 bombons): 200 g de xocolata negra, 20 g de mantega, 12 nous, 12 avellanes, 12 ametlles, 12 pansses, 12 nabius secs.
  • Uns minis motlles de silicona.

12 racions

Elaboració

Trufes amb Mascarpone:

Fondre la xocolata al microones.
Triturar els melindros fins que quedin fets farina (amb l’accessori de ganivetes del túrmix va molt bé). Fondre la xocolata al microones a baixa potència per tal que no es cremi. Barrejar-la amb els melindros, el licor, el cafè i el mascarpone fins que quedi ben homogeni.
Deixar reposar a la nevera 1 hora com a mínim. Fer boletes i arrebossar-les amb amb els fideus de xocolata o el que agradi més.

Delicícies de Coco:

Prepareu un almívar amb 200 g de sucre, l' aigua i les raspadures de llimona, poseu-lo al foc, suau.
Remeneu fins que el sucre es desfaci, deixeu que bulli un minutet, traieu-ho del foc i poseu-hi el coco, remeneu fins que us quedi ben unit, aboqueu-ho en un plat i deixeu refredar una mica, encara calen, aneu formant boles petites, i paseu-les per coco, o sucre.

Dàtils amb xocolata i flor de sal:

Posa en un bol la xocolata per fondre, si poses uns 125 gr de xocolata, afegeix una cullerada per a postres de mantega.
Pots fondre-ho al bany maría o en el microones.
Fes una petita incisió als dátils per retirar l'os i substitueix-ho per una ametlla, tanca'ls pressionant lleugerament el tall.
Banyem els dátils en la xocolata fosa, dipositant-los sobre paper vegetal. Abans que es refredi i solidifique la xocolata, amaneix amb un polsim de flor de sal.

Bombons de fruita seca:

Posar la xocolata tallada en trossets i la mantega en un bol, fondre en el microones durant 2 minuts o al bany María.
Remoure fins a obtenir una barreja homogènia.
Abocar la xocolata fosa en els minis motlles de silicona.
Col·locar 1 ametlla, 1 nou, 1 avellana, 1 pansa i 1 nabiu, sobre la xocolata i pressionar lleugerament.
Quan estiguin durs retirar del motlle cada bombó amb molta cura.

2h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3414 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

5 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Pilar, d'aquestes delicadesses, que tú ens presentes, en el món de la cuina, en diem: " petit fours". Ho dic, per sí hi ha algú, que no ho sabia. Una salutació- Quim Lleonart.
Mª Pilar López diu:
Quim sincerament jo no ho sabia que es deien " petit fours" .

Doncs jo l'anomeno. Dolces temptacions o petits capritxos.

Moltíssimes gràcies per la teva aportació, ha estat molt interessant, ets molt amable!
Peret txintxola diu:
wow! te molt bona pinta, gracies!
Mª Pilar López diu:
Peret si que estan molt bons aquests petits capricis!
Gràcies a tu pel teu comentari.
Siscu Hernandez Pla diu:
Aquests capritxos són d'alta categoria et felicito Mª Pilar

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: