Malfatti despinacs

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Itàlia → La Toscana
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 kg d'espinacs
  • 400 g de ricotta o mató
  • 2 rovells d'ou
  • 100 g de mantega
  • 100 g de parmesà ratllat
  • Farina
  • Nou moscada
  • Sal i pebre

6 racions

Elaboració

Es bullen els espinacs en poca aigua salada i s'escorren tant com sigui possible. Es tallen ben menuts i es passen per una paella amb una mica de mantega perquè acabin d'eixugar-se. Es barregen els espinacs amb els rovells d'ou, el mató, la nou moscada, el pebre, la sal, dues cullerades de parmesà i una mica de farina. S'amassa bé. Es posa una olla amb aigua salada al foc i mentre no arranca el bull, es van fent els malfatti, que són una mena de nyoquis. Amb les mans enfarinades perquè no s'enganxin, es van fent boles de la mida d'una nou i s'enfarinen de manera que els cobreixi com una pel·lícula. Quan l'aigua de l'olla bulli, es posen els malfatti i es deixen coure fins que surten a la superfície (és un moment), es retiren i s'escorren. Es posen en un plata que pugui anar al forn, s'hi posa la mantega i s'espolsa amb el parmesà. S'introdueixen al forn uns deu minuts i ja es poden servir.
Si voleu anar més de pressa, amb la massa es forma una serp d'uns 2-3 cm. de gruix i es van tallant peces d'uns 2 cm que s'han de passar per farina. Si opteu per aquesta manera de fer-los, caldrà que poseu més farina a la barreja dels espinacs perquè la massa quedi ferma i no es desfaci, però no en poseu en excés perquè seria dur d'empassar.

50min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

954 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: