Cigrons amb bacallà

Ingredients

  • 800 gr. de cigrons cuits
  • 200 gr. de bacallà esqueixat
  • 1 pebrot verd petit
  • 1 pebrot vermell petit
  • 1 ceba mitjana
  • 1 pèssic de pebre negre
  • 1 pèssic de sal

Vinagreta:

  • 12 cullerades soperas d'oli
  • 5 cullerades soperas de vinagre de xerès
  • 1 cullerada sopera de vinagre de mòdena

4 racions

Elaboració

Posem en un bol els cigrons cuits, amb el bacallà esqueixat .
Netegem els pebrots, pelem la ceba, ho trossegem i, ho passem tot per la picadora, vigilant que no quedi com si fos puré .
Afegim aquesta barreja dels pebrots i la ceba triturada ,en el bol on tenim ja els cigrons i l'esqueixada.
En un recipient a banda, posem les 12 cullerades d'oli, les 5 de vinagre de xerès i 1 de vinagre de mòdena , el pèssic de pebre negre, el pèssic de sal ; ho barregem amb el minipimer i ho aboquem al bol , tot remenant amb una cullera de fusta perquè quedi ben homogèni i, si ens agrada ben fresquet, ho posem a la nevera una estoneta .

Notes

Si teniu temps de deixar cigrons en remull el dia abans , surt més econòmic. Per si fos del vostre interés, us comento que coc els cigrons de 2 maneres diferents.

La de sempre, esperar que l'aigua estigui bullint, per posar-hi els cigrons esbandits de l'aigua en que han estat en remull , fins que estiguin cuits.

O bé, una vegada que l'aigua estigui bullint i es posen els cigrons, deixar-los bullir 5 minuts, apagar el foc o retirar l'olla (segons cuineu en gas o vitroceràmica) i deixar-los reposar 15 minuts. Encabat, esbandir-los amb aigua bullint i tornar-los a posar a l'olla o el cossi amb aigua bullint, fins que estiguin cuits.

Si no disposeu de temps per coure cigrons, us recomano d'utilitzar d'envasats , sempre Bio.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3435 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Conxita Ferrer diu:
El primer paràgraf de les notes, seria el que comença .." Si teniu temps .... i encabat hauria de seguir .." La de sempre... Se m'han invertit els paràgrafs. Us demano disculpes.
Conxita Ferrer diu:
Ahh .... que, el pèssic de pebre negre i la sal, es posen en el recipient on haurem posat l'oli i els vinagres, per fer la vinagreta.

No se pas que ha passat en gravar aquesta recepta, el primer cop no m'ha quedat gravada i, al tornar-la a refer, ha quedat una mica desmanegada .
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola Conxita, sempre que vulguis corregir el text o afegir alguna cosa nomes et cal clicar damunt d'on posa "editar"; el simbol et sortira al final de la recepta, o be, cliques damunt del dibuix d'un llapis que surt al costat del titol de cada recepta i per damunt de "Notes"; un cop hagis fet la correccio, tornes a publicar la recepta.
Ah! per cert, aquests cigrons amb bacalla han d'estar bonissims; jo acostumo a fer un plat similar amb mongetes cuites i a casa ens agrada molt. Una abraçada. Alicia.
Conxita Ferrer diu:
Gràcies a en Joan C, gràcies a l'Alícia Ribot pels seus consells. Ja he pugut rectificar la recepta.
Una abraçada a tots dos, des del Gironès.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!