Cigrons amb bacallà
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Dieta: macrobiòtica
Estació: primavera
estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 gr. de cigrons cuits
- 200 gr. de bacallà esqueixat
- 1 pebrot verd petit
- 1 pebrot vermell petit
- 1 ceba mitjana
- 1 pèssic de pebre negre
- 1 pèssic de sal
Vinagreta:
- 12 cullerades soperas d'oli
- 5 cullerades soperas de vinagre de xerès
- 1 cullerada sopera de vinagre de mòdena
4 racions
Elaboració
Posem en un bol els cigrons cuits, amb el bacallà esqueixat .
Netegem els pebrots, pelem la ceba, ho trossegem i, ho passem tot per la picadora, vigilant que no quedi com si fos puré .
Afegim aquesta barreja dels pebrots i la ceba triturada ,en el bol on tenim ja els cigrons i l'esqueixada.
En un recipient a banda, posem les 12 cullerades d'oli, les 5 de vinagre de xerès i 1 de vinagre de mòdena , el pèssic de pebre negre, el pèssic de sal ; ho barregem amb el minipimer i ho aboquem al bol , tot remenant amb una cullera de fusta perquè quedi ben homogèni i, si ens agrada ben fresquet, ho posem a la nevera una estoneta .
Notes
Si teniu temps de deixar cigrons en remull el dia abans , surt més econòmic. Per si fos del vostre interés, us comento que coc els cigrons de 2 maneres diferents.
La de sempre, esperar que l'aigua estigui bullint, per posar-hi els cigrons esbandits de l'aigua en que han estat en remull , fins que estiguin cuits.
O bé, una vegada que l'aigua estigui bullint i es posen els cigrons, deixar-los bullir 5 minuts, apagar el foc o retirar l'olla (segons cuineu en gas o vitroceràmica) i deixar-los reposar 15 minuts. Encabat, esbandir-los amb aigua bullint i tornar-los a posar a l'olla o el cossi amb aigua bullint, fins que estiguin cuits.
Si no disposeu de temps per coure cigrons, us recomano d'utilitzar d'envasats , sempre Bio.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7169 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.