Bajoques ofegades de la iaia paquita

Ingredients

  • 1Kg. de bajoques rodonetes
  • 4 o 5 patates
  • 3 o 4 pastanagues
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet madur
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 fulla de llorer
  • 1 taseta d’oli
  • 1 gotet de vi negre
  • 2 cullaredetes de café de pebre vermell
  • Sal
  • Pebre negre
  • 3 gots d’aigua
  • 1 pastilla de caldo concentrat(opcional)
  • (però, com diria la iaia Paquita, queden més gustoses)

4 racions

Elaboració

Es netegen les bajoques, es tallen les patates a daus, es talla la pastanaga a trosets, no massa petits, es posa tot junt amb la resta d'ingredients, en cru, dins l’olla exprés. Si no es té olla exprés es pot posar en una olla normal, amb un plat amb aigua al damunt.

Depén del recipient triga més o menys, però, en olla exprés és una mitja horeta.

45min

Notes

La recepta és de la meva sogre, Paquita Torrents, una persona i una cuinera excepcional.


Recepta de cuina de Bajoques ofegades de la iaia paquita

Foto: Josefina Rion Torrents

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6855 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Josep-Maria Badia diu:
A la primera versió vaig escriure "bajoques estofades", en realitat la Paquita deia "ofegades".

Afegir comentari
 

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: