Figues amb gabardina

La figa es un fruit dels mes exquisits i els podem fer de totes maneres,tan com a postres com per acompanyar cars rostides.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 50 figues seques (també es pot fer amb figues en almívar o fresques de l’arbre)
  • 250 g. De farina
  • 250 mil. De llet (la que admeti)
  • La pela ratllada d’una llimona
  • 4 cullerades soperes de sucre (en reservarem per arrebossar-les després)
  • 1 got de vi de garnatxa dolç de l’Empordà
  • 1 got de Ratafia
  • 4 ous
  • 1 sobre de llevat Royal
  • Mantega i oli de gira-sol

6 racions

Elaboració

Es treuen les cues de les figues i es deixen amb remull, cobertes amb la ratafia barrejada amb el vi granatge, un parell d’hores abans.
Quan estiguin ben hidratades, les escorrem i les tallem per la meitat.
A part, farem una pasta barrejant la farina, els ous batuts, la ratlladura de la llimona, el sucre, la barreja que ha quedat de la maceració de les figues, llet (la que accepti la pasta) i el llevat. Ho remenem tot amb un vol fins que sigui homogènia, (te que quedar fluida però no liquida del tot, ha de tindre la consistència d'unes natilles).
Es deixa reposar duran 1 hora fins que bufi, és com es comencen a fer petites bombolletes, tot seguit hi tirem les figues i ho barregem bé.
Posarem una paella al foc amb força oli i mantega, quan sigui ben calent, amb una cullera sopera agafarem una figa amb pasta suficient, perquè quedi ben embolcallada; ens ajudarem amb un altre cullera igual, l’anirem voltant per tal d’assegurar que la pasta envolti a la figa. Tirem la figa amb oli bullent, tan bon punt estigui daurat d’una banda i abans que estigui cuita, la girarem, i així l’embolcall de la figa, s’infla com un bunyol i s’arrodoneix.
Quan la figa estigui ben daurada, la traiem de la paella i la posem amb paper absorbent, tirant-li una pols de sucre pel damunt. Anem repetint l’operació, fins a tenir-les totes embolicades.
Es poden presentar amb unes gotes de mel o xocolata calent.

1h 30min

Notes

Podem banyar-les amb xocolata calenta, mel o melmelada de taronja que lliga molt.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2328 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: