Salsa de figues
												Categoria: 
						
						 Salses
 
						Salses
						
						
						
						Tipus de plat: Salsa
						
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 600 grams de figues tendres,( ja siguin verdes, o negres )
- Una ceba picolada
- Oli d'oliva
- Sal
- Ví d'Oporto
- Nata líquida,( per muntar)
- Demi glace
- Pebre negre en pols
- Maizena,( si cal)
 10 racions
 10 racions
Utensilis
Un colador fí.
Una llengua de goma
Elaboració
							Primer de tot, netegem les figues, els hi traiem el peduncle, i les tallem en quatre trossos.
Tot seguit, les posem en un cassó amb oli d'oliva, juntament amb la ceba picolada, i les sofregim a foc mitjà. Quan són cuites, hi afegim un got de ví d'Oporto, i deixem que redueixi. A continuació, afegim aigua, per la quantitat de salsa que vulguem fer, afegim una cullerada de demi glace, un polsim de sal i pebre negre en pols, i deixem que cogui tot plegat. Seguidament, ho passem per la batedora elèctrica, i tot seguit, ho passem en un altre cassó, amb l'ajud d'un colador fí, i una llengua de goma.
Ho posem altra vegada en el foc, i a foc molt suau, anem remenant, amb el batedor de varetes,fins que és al punt que ens agrada d'espés. Si cal, podem afegir una mica de maizena, disolta en aigua freda. Un cop llesta, podem afegir un toc de nata líquida.
Aquesta salsa, és molt adient, per les carns d'ànec : magret, confit, delicies d'ànec, etc...
Tot aprofitant quan és l'època de les figues, podem fer-ne quantitat, i congelar-la per raccions, per tot l'any.
														
 40min
  40min 
Notes
Aquesta salsa, la farem quan es el temps de les figues tendres, peró la podem guardar en el congelador, de temporada, en temporada.
 Etiquetes: 
						L'enigmàtic món de les salses
 
						Etiquetes: 
						L'enigmàtic món de les salses  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 5125 visites.
 5125 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)


 Altres
 Altres Salsa
 Salsa 
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram