Salsa de figues

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 600 grams de figues tendres,( ja siguin verdes, o negres )
  • Una ceba picolada
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Ví d'Oporto
  • Nata líquida,( per muntar)
  • Demi glace
  • Pebre negre en pols
  • Maizena,( si cal)

10 racions

Utensilis

Un colador fí.
Una llengua de goma

Elaboració

Primer de tot, netegem les figues, els hi traiem el peduncle, i les tallem en quatre trossos.
Tot seguit, les posem en un cassó amb oli d'oliva, juntament amb la ceba picolada, i les sofregim a foc mitjà. Quan són cuites, hi afegim un got de ví d'Oporto, i deixem que redueixi. A continuació, afegim aigua, per la quantitat de salsa que vulguem fer, afegim una cullerada de demi glace, un polsim de sal i pebre negre en pols, i deixem que cogui tot plegat. Seguidament, ho passem per la batedora elèctrica, i tot seguit, ho passem en un altre cassó, amb l'ajud d'un colador fí, i una llengua de goma.
Ho posem altra vegada en el foc, i a foc molt suau, anem remenant, amb el batedor de varetes,fins que és al punt que ens agrada d'espés. Si cal, podem afegir una mica de maizena, disolta en aigua freda. Un cop llesta, podem afegir un toc de nata líquida.
Aquesta salsa, és molt adient, per les carns d'ànec : magret, confit, delicies d'ànec, etc...
Tot aprofitant quan és l'època de les figues, podem fer-ne quantitat, i congelar-la per raccions, per tot l'any.

40min

Notes

Aquesta salsa, la farem quan es el temps de les figues tendres, peró la podem guardar en el congelador, de temporada, en temporada.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5036 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Jordi Torras diu:
Quim, com faig la demi glacé o on la compro?
Quim Lleonart diu:
Amic Jordi, la demi glacé la pots trobar a les botigues especialitzades en productes per a la cuina.
Normalment, venen en capses no gaire grans, i el producte bé en pols. També es pot fer de manera natural, peró és molt entretinguda.
Rep una abraçada. Quim.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: