Puding de poma i pa sec de dies

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Origen: Espanya > Catalunya
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: *** 3/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

 Per a 4 persones:

  •  300 g de pa o pastes seques 100g de fruits secs
  •  1/2 l de llet
  •  1 branqueta de canyella
  •  1 llimona
  •  150 g de mantega
  •  4 ous
  •  200 g de fruita dessecada variada (panses, prunes, figues...)
  •  3 pomes 300 g sucre 100 g sucre per el caramel

4 racions

Utensilis

Motllo

ElaboraciĂł

Per començar, foneu la mantega al microones. En reserveu 2 cullerades per untar el motllo. Mentrestant, poseu la llet a bullir amb la canyella i la pell de llimona, deixeu-la bullir 2 minuts i, mentre bull, talleu el pa a trossos. Posarem el sucre a la paella amb 2 cullerades d’aigua, fins que quedi de color daurat, conte que no es cremi perquù amargaria. Tot seguit ho aboquem al motllo, movent-lo perquù se untin els costats.
A continuació, retireu la llet del foc, traieu la canyella i la pell de llimona, aboqueu-la en un bol, afegiu-hi el pa sec trossejat, remeneu-ho bé amb unes varetes i, mentre el pa xucla la llet, talleu la fruita dessecada i paleu i talleu la poma a talls fins i la saltageu fins que quedi daurada. Seguidament, afegiu la fruita al bol de la llet, amb el sucre, els rovells d'ou i la mantega fosa i remeneu-ho bé.
Tot seguit, bateu les clares a punt de neu i afegiu-les a la massa remenant-ho amb cura.
Finalment, Aboqueu la massa al motllo i coeu-ho al forn prees calfat a 180ÂșC durant 20 o 30 minuts. DesprĂ©s, deixeu-lo refredar abans de desemmotllar-lo.
Quant estigui ben fred, el posarem a la nevera un parell d’hores i ja el podrem servir.

2h


Etiquetes: NingĂș ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Puding de poma i pa sec de dies

Enllaça aquesta recepta:

1278 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



1 comentaris:

Esteba Maresma Bons diu:
Segons els ingredients, tambĂ© es pot coure al bany Maria a 180Âș durant 75 minuts perque es cogui mes lent, i tapant amb paper albal perque no es cremi.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!