Crema catalana per Sant Josep

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1/2 litre de llet
  • 4 rovells d'ou
  • 125 grams de sucre
  • 20 grams de midó o farina de blat
  • 1 pell de llimona
  • 1 branca de canyella
  • sucre per cremar
  • melindros

Utensilis

Un bufador o pala de cremar sucre.

Elaboració

Posar un cassó al foc amb la llet, la pell de llimona i la branca de canyella, quan comencí a bullir,apartar del foc i afegir una mica de llet freda mesclada amb el midó o farina de blat i colar.
Mentrestant, mesclar els rovells amb el sucre, fins que quedi lligat, ficar amb un cassó i afegir la llet colada, posar al foc,sense parar de remenar, fins notar que està a punt de bullir.
Apartar i omplir les cassoletes de fang o una plata, quan es refredi, s'espessirà.
Abans de servir, tirar per sobre sucre, que cremarem amb una pala de cremar o amb un bufador.
Acompanyar amb melindros.

30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1859 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Isabel, si vasa les meves receptes, podràs veure com faig jo la crema catalana, ja que es diferencia una mica en els ingredients i en la manera de fer-la.
De totes maneres et felicito per la teva recepta, i t'encoratjo a que segueixis fent aquestes magnifiques receptes. Rep una felicitació.
Quim Lleonart.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!