Pastis de poma

Ingredients

Per la crema:

  • 1/5l. de llet
  • Pell de llimona
  • 1 canut de canyella.
  • 5 cullerades de sucre
  • 3 cullerades de Maizena (les cullerades han d'esser rases)
  • 3 ous
  • Dos plaques de pasta de full
  • Pomes
  • Xarop per pintar pel damunt les pomes.
  • 1 ou

Elaboració

Extenem les plaques de pasta de full i retallem la vora perimetral 1 cm., perque encabat ho posarem un altre cop pel damunt de la pasta, una vegada estigui plena de la crema i les pomes.
Punxarem la pasta amb una forquilla per que no puji més del compte. La deixarem dins la bandeja que s'enfornarà.
Mentres fem la crema: posem la llet en un caço junt amb 3 cullerades de sucre, la pell de llimona i la canyella. (De la llet en reservem en un vas 4 o 5 cullerades.)
En un bol apart, barregem les 2 cullerades de sucre restants amb els rovells de 3 ous. Amb les 4 cullerades de llet que hi han al vas, hi posem les 3 cullerades de Maizana. Ho remenem bé, i així no hi haurà problemes de grumolls. Aquesta barreja la tirem dins el bol que hi ha el sucre i els rovells. Quan la llet comenci a estar calenta l'hi
tirem unes cullerades al bol i ho remenem, esperem a que la llet comenci a bullir i és el moment de tirar la barreja del bol al caço,i amb una cullera de fusta es te que anar remenant i veureu com s'espeseix i ho podeu retirar del foc.
Ja és el moment d'omplir la crema a les làmines de pasta de full. Ho repartiu, i poseu la poma tallada fineta pel damunt. Tanqueu la bora amb el cm. tallat i ho pinteu d'ou, perque quedi una mica rosset.
Ho posem al forn (tenint en compte que ja hauria d'estar calent), a uns 180º uns 15/20m.
Mentres es cou el pastís, en un caço posem una tassa (de cafe)d'aigua i una tassa de sucre,
i jo hi afegeixo unes gotetes de cointreau. Aquesta barreja s'anirà fent com un xarop que anirà perfecte per enllustrar el damunt del pastís. Teniu en compte que ho heu de remenar tota l'estona.
Bon profit per tots el seguidors.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2119 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Dolça diu:
Que bona!, i a més senzilleta de fer.
Dolça

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: